Despre prețuri și teama de a te îmbolnăvi

Despre prețuri și teama de a te îmbolnăvi

94
DISTRIBUIȚI

   Odată cu începutul noului an, în Republica Moldova s-au stabilit noi prețuri la serviciile medicale. Toate acestea s-au scumpit de două, trei sau chiar cinci ori. 

   Indiferent e că vorbim de o simplă consultație la un specialist, de o radiografie sau o operație, cetățenii care nu sunt asigurați medical vor achita taxe cu mult mai mari decât cele cu care erau obișnuiți deja. La fel, s-au scumpit și taxele de internare. În afară de faptul că internarea va costa mai mult, în preț nu vor mai fi incluse alimentația și medicamentele.

Astfel, dacă o zi în serviciul terapeutic costa 144 de lei, acum va costa 209 lei, în serviciul cardiologic o zi de internare va costa 345 de lei și nu 218, cum era până acum. În serviciul chirurgical patul pentru o zi de internare va costa 345 de lei. În serviciul cardio-chirurgical – 446 de lei, în loc de 299. De asemenea, o zi de reanimare va costa aproape 1000 de lei și nu 533, cum era până acum.

Totodată, au fost incluse tarife pentru o serie de investigații de înaltă performanță, care vor costa de la câteva mii de lei, până la câteva zeci de mii de lei.

Fiind întrebați despre noua hotărâre a Ministerului Sănătații, cetățenii au răspuns: ,,Noile prețuri au pecetluit destinul oamenilor. De unde să ia un om sărman așa sume mari pentru internare? Cred că înainte de a…

continuarea o veți citi în numărul 10 al ziarului din săptămâna aceasta