Depun semnături pentru organizarea unui referendum

Depun semnături pentru organizarea unui referendum

528
DISTRIBUIȚI

Cetăţenii raionului susţin iniţiativa societăţii civile de iniţiere a referendumului privind alegerea preşedintelui ţării de către popor. Acţiuni de manifestare ale activismului civic iniţiate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” sunt promovate pe larg şi la Sângerei.

Potrivit grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor: „în Centrul oraşului Sângerei, a fost amenajat un punct de colectare a semnăturilor unde sunt oferite posibilităţi cetăţenilor să-şi exprime opţiunea privitor la patru chestiuni, care pot fi puse la referendum: 1. Alegerea şi demiterea preşedintelui ţării, de către popor; 2. Reducerea numărului deputaţilor de la 101 la 71 şi 3. Limitarea imunităţii parlamentare”.
Angela SECUREANU, reprezentanta Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” în teritoriu susţine că cetăţenii „se apropie încontinuu la punctul de colectare al semnăturilor şi optează pentru revendicările propuse. Campania de colectare a semnăturilor pentru iniţierea referendumului propus continuă în oraşul Sângerei, cât şi în localităţile raionului. Numărul susţinătorilor creşte de la o zi la alta. Cei care îşi depun semnăturile sunt încrezuţi că vor fi colectate circa 20 de mii de semnături, cât sunt necesare din partea susţinătorilor din raionul Sângerei pentru organizarea referendumului”.