Declaratia Partidului Popular din Republica Moldova cu privire la situatia social –...

Declaratia Partidului Popular din Republica Moldova cu privire la situatia social – politica din tara, creata de Alianta pentru Integrare Europeana

1528
DISTRIBUIȚI

Partidul Popular din Republica Moldova isi exprima ingrijorarea in legatura cu situatia social politica din tara si cu criza care i-a amploare in cadrul Aliantei pentru Integrare Europeana. Razboiul politic dintre liderii Aliantei si partidele de la guvernare risca sa arunce tara pe un drum fara intoarcere catre dezastru, creaza o imagine negativa Republicii Moldova pe plan extern si o instabilitate adinca interna. Criza sociala, lipsa de incredere in ziua de miine afecteaza grav societatea, institutiile statului si pot avea urmari tragice pentru tara.

Luand in consideratie situatia creata, Partidul Popular din Republica Moldova face apel catre liderii Aliantei, catre toti cei care si-au asumat responsabilitatea integrarii in Uniunea Europeana, sa faca abstractie de la interesele de grup si de partid, sa inceteze permanentele reglari de conturi si sa intreprinda actiuni urgent pentru a pune capat acestui haos politic care va genera o criza profunda economica si sociala.

Acum, pana nu e prea tarziu, este momentul ca Presedintele tarii, Presedintele Parlamentului, Prim Ministru, sa-si asume responsabilitatea in aceasta situatie de criza si sa arate populatiei ca guvernarea democratica este cu adevarat alternativa la izolarea comunista. Cetatenii s-au saturat de jocurile murdare ale politicienilor. Ei isi doresc stabilitate si bunastare, un loc de munca si o pensie asigurata, nu scandaluri politice, instabilitate si lipsa masurilor de dezvoltare economica. Isi doresc un viitor pentru ei personal si pentru copii, aici in tara lor. Toti politicienii, inclusiv cei din opozitie, trebuie sa inteleaga un lucru esential – rabdarea oamenilor simpli are limite, iar nelinistea din societate si teama pentru viitor, pot genera actiuni in masa ale cetatenilor.

Actuala guvernare trebuie sa traga invataminte din greselile comise pana in prezent, sa se mobilizeze operativ si eficient in vederea depasirii acestei stari de razboi politic. Aceasta lupta continua dezbina societatea si indeparteaza tara de la obiectivele principale ce stau in fata noastra – bunastarea poporului si integrarea europeana.

Ne adresam catre toate fortele politice, catre partidele extraparlamentare din tara, societatea civila, organizatiile neguvernamentale – ziua pe care o traim ne cere sa ne mobilizam, sa ne unim eforturile pentru a opri acest proces de discreditare a fortelor democratice, forte in care oamenii au investit mari sperante. Sa-i redam cetateanului increderea in institutiile statului, increderea in viitorul tarii.

Momentul pe care il traversam acum trebuie sa fie unul al responsabilitatii si profesionalismului, al tolerantei si compromisului. Sa nu uitam: problemele cu care se confrunta societate le putem rezolva doar impreuna, cu suportul real al cetatenilor si al partenerilor nostri externi. Orice abatere de la idealurile cu care traieste societate va fi taxata dur si neintarziat.