De vorbă cu o stea

De vorbă cu o stea

404
DISTRIBUIȚI

       Tamara HĂBĂŞESCU, profesoară de istorie la L.T. „Olimp” din Sângerei a editat recent prima sa carte de poezie ,,De vorbă cu o stea”. Lansarea a avut loc la finele săptămânii trecute, în sala de festivităţi a instituţiei respective, cu participarea colegilor, elevilor iubitori de versurile publicate, a membrilor Cenaclului literar raional „Floarea neamului”, dar şi a altor creatori de poezie şi autori de cărţi din Sângerei.

          Lansarea cărţii a fost clipa de glorie pentru autoare. Atmosfera a fost dominată de lumina fericirii şi a aprecierilor pentru sufletul ei, fiind eroina evenimentului. Alese cu drag de sub lumina stelei inspiraţiei, poeziile au fost rostite cu muzicalitatea sufletului copiilor, rostite sublim, încântând pe toţi. Astfel, i-au dorit cărţii drum bun către inimile cititorilor, poetei – zbor înalt. Admiratorii şi-au exprimat încântarea pentru versurile autoarei.

Potrivit mărturisirilor sale „Lumina cuvântului care-i rodeşte-n suflet permanent, smochina inspiraţiei sunt cele ce au determinat-o să înşire versuri pe hârtie, să scrie poezie, să trăiască prin azima ei. Scrie cu frunza tăcerii, cu a dorului de fiica de departe, de anii tinereţii, de mama din eternitate. Apun în versul ei ochii cu singurătate plini.

Autoarea mai e omul de cântec al zilei de ieri sau umbra secundei de mâine. De fiecare dată, trece verbul pe sub privirea simţirii sale”, a mărturisit în timpul evenimentului a mărturisit autoarea. Când scrie, aruncă veşmântul somnului pe mal, îşi preface inima în scut de lumină. Alteori preface peniţa în coasă, când fiecare vers devine fulger căzut din lumina cuvântului.

Colegii de breaslă, de mult timp, i-au obeservat patriotismul adevărat care se ajusta perfect cu lecţiile sale de istorie şi de democraţie. Lăsându-se cuceriţi de poeziile sale pe care le-a publicat mai întâi în ziarul „Ecoul nostru”; colegii, dar şi discipolii au descoperit în autoare ființa poetică, creatoare de versuri”, a recunoscut în firul relatărilor sale pe post de moderator al activităţii, Nicolae TACU.

„Pot să fiu fericită?”, parcă şi-a cerut dreptul acesta de la admiratori şi sala…

continuarea o veți citi în numărul 22 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Vera Tabarcea