De problemele refugiaților la Telenești se ocupă un jurist

De problemele refugiaților la Telenești se ocupă un jurist

51
DISTRIBUIȚI
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

    În rezultatul aprobării unui acord de colaborare între CR Telenești și  AO ”Centul de Drept al Avocaților” semnat la 27 octombrie anul trecut începând cu luna noiembrie trecut  în clădirea administrativă nr. 1 a Entității Teritorial – Administrative de gradul II activează în calitate de jurist  angajat Sergiu Lazăr, secretarul CR Telenești care este degrevat în funcție pentru  perioada de 2 luni de la funcția de bază.

După cum ne-a relatat dl Lazăr  în satele raionului  trăiesc la moment peste 61 refugiați și persoane apatride din Ucraina care au nevoie de consultanță juridică:

”Coordonăm  activitatea unor organizații obștești care ajută pe refugiați, îndrumăm pe fiecare  persoană care se află în centrul de plasament  și în familiile unde sunt cazați să-și soluționeze probleme de ordin juridic. Au fost cazuri când au fost pierderi de acte, astfel am ghidat persoane să ajungă la secția consulară a ambasadei Ucrainei. Apar  o mulțime de situații, spre exemplu lipsa unor acte corespunzătoare pentru membrii unor familii, în mare majoritate copii a căror părinți au acte care atestă și cetățenia Republicii Moldova, dificultăți care le soluționăm cu ajutorul  specialiștilor  de la AO ”Centul de Drept al Avocaților„,a relatat  dl. Lazăr.

Sergiu Lazăr a mai precizat că s-a degrevat  din funcție la cerere dat fiind multitudinea de probleme cu care se confruntă în cadrul numirii noii funcții. Cererea s-a a fost  examinată în cadrul ședinței extraordinare a CR Telenești care a avut loc marți, 31 ianuarie. Pentru perioada degrevării funcția de secretar al CR Telenești o îndeplinește Vasile Bulat, șeful secției APL.  

Rugați să  aprecieze  activitatea  juristului Iakov Kovtun, 67 ani, refugiat de la Odessa a relatat că are ce ne spune:

”Impresionează atenția, atitudinea corectă a funcționarilor de aici dar și reacția rapidă a autorităților de aici la problemele noastre. Domnului Lazăr în deosebi tot respectul pentru corectitudine și competență. Au apărut la dvs. funcționari publici formați pe alte criterii decât cei din perioada URSS. Adică aveți  schimbări pe care noi le-am observat dintr-o dată. Mergeți pe cale dreaptă!”, a reiterat  dl Kovtun.