DISTRIBUIȚI

Victor Crihan, lăutarul Sângereiului, elev al Liceului Teoretic„Olimp ” din or.Sângerei a reprezentat Republica Moldova la Festivalul – concurs internațional de cântec, dans , arta vorbirii, arta instrumentală și modeling , întitulat „ Constelația talentelor”, ediția a III-ea. La acest festival au participat 20 de țări : Modova, Suedia , Marea Britanie,Austria,Germania,Cecenia, Ucraina,Bulgaria,Israel,Macedonia Kazahstan. Datorită vocii sale de aur și ținutei scenice, talentatul interpret a fost selectat să reprezinte Republica Moldova la acest festival- concurs. Victor a reprezentat țara cu destulă performanță ,ocupând locul I la Secțiunea Vocal. Interpretul de la Sângerei a fost decernat cu Diplomă de laureat și trofeul festivalului internațional. La decizia juriului, Vesela Seli Raythinova, membră a juriului din Israel, i-a oferit lui Victoraș o participare gratis la Festivalul ” Morschie jemciujinâ”, care se va desafășura în luna mai, 2020, în Israel.

Festivalul la care a participat Victor Crihan a fost organizat de Asociația„ Moldova și minoritățile sale”, Clubul UNESCO, cu susținerea Primăriei municipiului Chișinău, Ministerului Educației, Culturii și Cercetări . Eugenia Ursu, producătoarea și președinta AO„ Moldova și minoritățile sale”, om emerit al culturii , ambasadoare a păcii, l-a îndemnat pe micul artist de la Sângerei să onoreze cinstea Republicii Moldova, l-a încurajat să participe la acest prestigios festival. Interpretul a reprezentat republica noastră cu piesa „ De- aș avea” pe versurile lui Mihai Eminescu , muzică Anatol Chiriac. La categoria de vârstă 13-15 ani ,Secțiunea Vocal , el a fost apreciat de rigurosul juriu drept cea mai excelentă voce.
După cum ne-a mărturisit însăși premiantul locul I în acest concurs internațional ,Gala premianților a fost surprinzătoare. Imnul festivalului a răsunat prin vocile a celor mai talentați copii din 20 de țări ale lumii.Pentru vocea sa de aur, Victor a fost selectat să deschidă Gala laureaților, bucurându-se de apreciere și de aplauzele frenetice și neâncetate ale publicului:„ Arta întotdeauna îmi dăruiește experiență , frumusețe și întâlniri cu pedagogi , artiști ,poeți, actor , regizori, muzicieni. Ea îmi lasă urme frumoase în suflet. Muncesc foarte mult ca să pot cânta și a-mi antrena vocea permanent . Dar și mai mult muncește cu mine mama mea, Natalia Crihan,profesoară la Școala Muzicală din orașul nostru. Ea este acea care mă crește treaptă cu treaptă, respirăm împreună din aceeași gură de aer, trăim o simțire pentru cântecul care-l învățăm și când exersăm și ne înțelegem din priviri. Mă închin în fața ei și mă mir câtă răbdarea are ea și câtă putere profesională de a mă antrena” , a spus micul artist. Înainte de a începe Gala Laureaților, Victor a avut parte de un master – class, condus de Bedros Khirkorov. Artistul a demonstrat cum să-și protejeze vocea , cum s-o facă să strălucească și mai mult. Acest minunat festival a fost organizat la un nivel înalt, încât Victor susține că va participa și la ediția viitoare. Va pregăti o nouă piesă ,pentru a bucura publicul . El își dorește ca steaua sa să se aprindă și să strălucească cât mai frumos. Noi îi dorim această împlinire a visului său, iar mamei sale și profesoarei de muzică Natalia Crihan îi mulțumim, în numele întregului neam sângereian ,că crește un artist pentru neam.