DISTRIBUIȚI

Vineri, 1 decembrie curent, sala de activități a Centrului de reabilitare și resurse pentru copiii cu dizabilități „Luminița” era arhiplină.  Plină de inocență,  dragoste, lumină, zâmbetele copiilor cu anumite nevoi speciale din satele învecinate, de oaspeți,părinți, actori. Era cald și foarte bine, dispoziție bună, comunicare, iar  holul instituției este deja împodobit, pregătit de magicile și splendidele  Sărbătoari de Iarnă, pe care copilașii le așteaptă cu sufletul la gură. În sala frumos amenajată fusese expuse o mulțime de lucruri și obiecte, desene, confecționate de mâinile copiilor. Toate erau ademenitoare. La Centrele „ Luminița” și „Credo” aptitudinile, pasiunile copiilor sunt transformate cu timpul în opere de artă. Pentru aceasta discipolii, dar mai cu seamă pedagogii merită tot respectul.

În acest an  au fost invitați copii cu nevoi speciale ca să participe la o activitate,dedicată în totalitate lor. Acești copii, care sunt un exemplu de optimism, care îi învață pe cei din jur ce înseamnă să ai curajul să lupți, să reziști și să te bucuri de viață. În acea zi  unii copilașii, pășeau cam sfios pragul centrului. Nici nu intuiau că vor avea parte de o sărbătoare de zile mari, dedicată lor, copiilor cu ochișorii triști dar cu un zâmbet sincer.

Într-o atmosferă degajată protagoniștii serbării au ascultat mesajul șefei Centrului „Luminița”, Natalia MUNTEANU, care a specificat că: „Există printre noi oameni, care se deosebesc față de celelalte persoane printr-o abilitate în minus, fie ea de natură fizică sau locomotorie. Dizabilitatea, însă, este o responsabilitate socială, o implicare activă în viața socială a tuturor. Noi trebuie să fim în permanență alături de aceste persoane.”

Oaspeții de onoare, Maria HUZUN, șefa Direcției Asistență Socială și Protecța Familiei,  Ina HURC, asistent social al  DASPF, Ana Donciu, șefa Echipei Mobile, Alexandrina RUDNIȚCHI, psiholog, Echipa Mobilă, actorii ,au avut mesaje destul de emoționante de susținere și profund respect pentru curajul de care acestea dau dovadă, pentru dârzenia, cu care trec prin viață, pentru prezență, dorindu-le sănătate, optimism ,prosperitate și să fie remunerate la nivelul cuvenit de  conducătorii țării…

Mai departe puteți găsi în numărul 45 al ziarului