DISTRIBUIȚI
În poză: V. MARANDIUC, I. GHEȚIU, T. DONOS, Gh. BRAȘOVSCHI

Recent Comisia raională pentru Situaţii Exepţionale s-a întrunit într-o şedinţă lărgită, la care au participat membrii, cât şi primarii localităţilor. Potrivit Preşedintelui Vasili MARANDIUC, pe ordinea de zi au fost incluse mai multe chestiuni ce vizează securitatea cetăţenilor raionului şi acordarea ajutorului lor în condiţii excepţionale, cum au fost ninsorile abundente şi drumurile înzăpezite din iarna aceasta.

În şedinţă Comisiei a fost evaluată activitatea Secţiei Situaţii Exepţionale (SSE) Sângerei, pe perioada anului trecut.
Ion GHEŢIU, şeful Secţiei Situaţii Exepţionale a prezentat o informaţie amplă cu privire la activitatea instituţiei în cauză. Pe parcursul anului trecut prin toate serviciile sale colaboratorii au fost prezenti în fiecare epicentru al situaţiilor excepţionale şi au intervenit la fiecare solicitare. Au reuşit să aplaneze extinderea situaţiilor de risc şi să salveze bunuri, vieţi omeneşti. În situaţiile date au intervenit cu devotament, implicare şi comunicare constructivă cu alte servicii. Membrii Comisiei raionale pentru Situaţii Exepţionale au luat act de cele expuse de raportor, apreciind activitatea una satisfăcătoare pentru anul 2017.
Tendinţele de viitor sunt de a îmbunătăţi cu mult implicarea acestor servicii în situaţiile de risc pentru viaţa cetăţenilor. Aceasta le va reuşi, îşi propun ei, prin soluţionarea problemelor care împedică o mai eficientă împlicare a tuturor serviciiolor în situaţiile dificile, pentru securitatea cetăţenilor. Situaţiile dificile provocate de ninsorile abundente din 18-19 ianuarie au demonstrat că „nu dispunem de tehnică grea disponibilă pe teritoriul raionului pentru a face faţă necesităţilor de deblocare”,, a spus Preşedintele Comisiei Vasili MARANDIUC. Dintre toate primăriile doar 5 au avut tehnică şi au intervenit în curăţarea şi debolcarea drumurilor locale, ajutănd şi celor din vecinătate. Din trei greidere pregătite pentru aceste situaţii, unul s-a defectat. La şedinţă s-au spus lucrurilor pe nume: în cazul unor situaţii mult mai dificile raionul va rămâne blocat, fără putere de a-şi ajuta cetăţenii…

Mai departe puteți găsi în numărul 7 al ziarului din săptămâna aceasta