DISTRIBUIȚI

Tânără antreprenoare din orașul Sângerei a transformat pasiunea pentru flori, într-o afacere de succes. Ea dovedește tuturor că pasiunea și dorința de a-și urma visul cu orice preț, sunt mai importante decât orice. Astfel, a decis recent să deschidă o florărie în orașul de baștină. Vorbim despre Natalia Cibotaru, femeie de afaceri, care, de când lucrează în acest domeniu spune că nu există o profesie mai frumoasă.

Natalia Cibotaru încă din copilărie adora florile. După absolvirea Facultății de Drept pasiunea pentru flori a determinat-o să urmeze cursurile de floristică din Chișinău și să-și pună pe roate o adevărată afacere cu flori. Dacă la început era o afacere ca toate celelalte, treptat, a descoperit pasiunea sa pentru compozițiile florale și, astfel, cu timpul speră ca buticul să se transforme într-un „ centru de creație” al celor mai neobișnuite aranjamente florale.
Am întâlnit-ozilele acestea în timp ce confecționa o ikebană din flori naturale. Are propria viziune cum trebuie să arate un aranjament floral perfect. „Le punem în formă de spirală, le scurtăm ca să fie mai ușor de lucrat. Lalelele sunt foarte gingașe și s-ar putea să se rupă. Ar trebui corect să le încălzim, după care le putem îndoia în direcția în care e nevoie.”
Natalia Cibotaru, a reușit să acceseze fonduri în cadrul proiectului „ Femei în Afaceri”. Utilajul necesar a reușit să-l cumpere din grantul de 165 de mii de lei:
„Din proiectul ODIM am cumpărat vitrina frigorifică, care ține și cald și frig. Cald pentru florile din ghiveci și rece pentru compozițiile florale. În afară de aceasta am mai cumpărat și masă de lucru.

Continuarea citiți în n.9-10 din 25 februarie 2022