Crează condiţii pentru incluziunea copiilor cu nevoi speciale

Crează condiţii pentru incluziunea copiilor cu nevoi speciale

132
DISTRIBUIȚI

   Liceul Teoretic „Olimp” din oraşul Sângerei beneficiază de susţinerea Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) în crearea condiţiilor de acces pentru copiii cu nevoi speciale. Instituţia face parte din cele 20 de şcoli de circumscripţie din Moldova selectate în cadrul Programului Băncii Mondiale „Integrarea copiilor cu dizabilităţi în şcoli generale”, gestionat de FISM.

   Potrivit directoarei Ludmila ŞIŞCANU, Liceul „Olimp” va beneficia de 80 de mii USD pentru implementarea proiectului, plus contribuţia instituţiei şi a părinţilor care deja au reuşit s-o asigure. Experţii FISM s-au aflat recent în instituţie, într-o şedinţă de lucru. Potrivit opţiunilor programului lor „până la sfârşitul anului şcolile selectate vor fi adaptate la condiţiile necesare pentru copii cu nevoi speciale.

În Liceul „Olimp” vor fi construite rampe de acces, instalate balustrade, adaptate şi îmbunătăţite blocurile sanitare. Întreaga suprafaţă de acces din faţa instituţiei va fi pavată, îmbunătăţită reţeaua de apă şi canalizare, cât şi acoperişul unui bloc. În rezultatul acestor lucrări va fi renovată infrastructura”.

   Potrivit condiţiilor de implementare a proiectului, pe lângă adaptarea infrastructurii, vor fi organizate şi sesiuni de instruire pentru cadrele didactice şi pentru părinţi, pentru a facilita integrarea cu succes a elevilor cu nevoi speciale.

Foto: Vera TABARCEA