DISTRIBUIȚI

Anul 2015 a fost declarat anul GrigoreVIERU. În instituţiile de învăţământ, biblioteci, în fiecare spaţiu educaţional, unde activează şi se instruiesc copiii, au loc acţiuni dedicate iubitului poet al copiilor şi genialului poet naţional.

 

Recent, copiii de la grădiniţa nr.1 din Sângerei s-au aflat  în vizită la  Biblioteca pentru Copii, unde l-au venerat pe Grigore VIERU, printr-un spectacol- recital de poezie şi cântece, scrise pentru ei de poetul nemurii noastre. Însoţiţi de educatoarea Maria EŞANU şi conducătorul muzical Vera GÂNJU copiii din grupa pregătitoare „Albinuţa” au jucat frumos în acest  spectacol  şi i-au adus  prin această un omagiu poetului. Ei au fost oaspeţi dragi şi aşteptaţi în bibliotecă. Împărăţia cărţilor le-a trezit curiozitatea. Ei au savurat lumina chipului şi a zâmbetului cald al poetului, care emana din expoziţiile de carte şi din  pânza portretului – icoană în sala de lectură. Copiii au descoperit că poetul  lor iubit este nu numai în sufletele lor, dar peste tot, unde se duc ei cu educatoarea.

Pentru un timp ei au fost mici cititori în sala de lectură, unde li s-au distribuit cărţi  pentru copii, multe şi noi-nouţe,  pe care au fost curioşi  să le admire, să le răsfoiască, imitând că le pot citi. Îmbrăcaţi în port naţional cum îi plăcea poetului să vadă copii neamului, ca răspuns la deschiderea caldă a bibliotecii şi a bibliotecarelor copiii au încins o horă a prieteniei, tradiţiei, frumosului, dragostei  pentru firul de iarbă, carte, natura, mama, grai, ţărişoară şi au demonstrat că sunt micii iubitori de neam şi patrioţii săi.

Colaboratoarele Bibliotecii  au mulţumit copiilor pentru dragostea ce o poartă ei poetului  şi i-au încredinţat că el din ceruri se bucură de ei este mândru şi fericit, pentru că anume aşa  şi-a dorit să crească copiii neamului, prin lumina valorilor.