DISTRIBUIȚI
În poză: V. MARANDIUC alături de consilieri în timpul ședinței

Joi, 22 martie curent, consilierii raionali s-au întrunit într-o şedinţă ordinară de lucru, unde au avut pregătite pentru dezbateri 34 de proiecte de decizii şi chestiuni. La propunerea unanimă a consilierilor, şedinţa a fost moderată de către Dorin PÎNTEA, ales preşedinte al şedinţei.
Majoritatea chestiunilor abordate în cadrul ședinței au vizat problemele cetățenilor din raion, ale instituțiilor de învățământ, starea drumurilor și necesitatea punerii în circulație a mai multor rute de autobuse care ar facilita deplasarea cetățenilor.
Printre chestiunele examinate în şedinţă şi aprobate prin majoritatatea voturilor, a fost cea „Cu privire la pregătirea instituțiilor de învățământ către noul an școlar 2018-2019”, la care a fost inclusă problema organizării și îmatriculării elevilor în clasa a I- a și în clasele a X-a. Consilierul Ion ROȘCA a propus să fie întrodus în planul de lucru chestiunea ce vizează admiterea copiilor în clasele primare și liceu, ca procedura respectivă să fie făcută în două etape, precum și organizarea unei evaluari inițiale a copiilor cu cerințe educative speciale.
Tot în cadrul acestei chestiuni s-a discutat despre deficitul de buget pe care le au unele instituții din raion, din cauza numărului mic de elevi, a modificării numărului de districte din oraș. Mihai CURCIUC, șeful adjunct al Direcției Educație Sângerei a propus să fie convocați într-o ședință, managerii instituțiilor în cauză, împreună cu Mihail BÎRSAN, vice președintele raionului, responsabil pentru soluționarea acestei probleme…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 13 din săptămâna aceasta