DISTRIBUIȚI

          Intemperiile naturii din perioada recentă, când în loc de zile senine de primăvară a nins ca-n plină iarnă, se pare că ne-au lăsat fără roadă de cireşe, vişine, nuci, prune, dar şi fără roadă pe plantaţiile culturilor multianuale.

       Specialiştii din domeniul agriculturii raionului păstrează optimismul şi speră că, totuşi, producţie vom avea şi abia în urma evaluărilor plantaţiilor pomicole şi a stării culturilor agricole vom cunoaşte gravitatea consecinţelor asupra roadei.

      Potrivit lui Ion CEBOTARI, vicepreşedintele raionului: „Sectorul agrar de la noi, ca şi pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a fost afectat de valurile de ninsori şi îngheţuri, consecinţe care nu au putut fi controlate.

Este prematur de vorbit de pagubele provocate de valurile de îngheţ şi din acest motiv rog producătorii agricoli, fermierii să păstreze calmul şi încrederea în bine.

            În cadrul unei comisii formate, specialiştii Direcţiei Agricultură se vor deplasa în fiecare localitate şi la fiecare semnal parvenit din partea producătorilor şi vor evalua starea lucrurilor”. Aceasta se face în fiecare…

continuarea o veți citi în numărul 18 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica ALBU