DISTRIBUIȚI

       Sportivii care practică sportul haltere la Şcoala de Sport „Dumitru Atanasov” şi antrenorul lor Oleg Cucoş se bucură de condiţii noi,de antrenamente, modernizate în rezultatul implementării unui program amplu de lucrări de reparaţie. De curând, lucrările de reparaţie capitală a Secţiei de Haltere au finisat şi cu această ocazie a fost organizată o festivitate de inaugurare, susţinută de un program artistic şi demonstraţii a măestriei halterofililor.

       La eveniment au participat reprezentanţii Consiliului raional,vicepreşedintele Mihail Bârsan şi specialistul principal al Serviciului Tineret Sport Viorel Onceanu, veteranul sportuluiTadeu Nagacevschi, Ecaterina Atanasov, reprezentanta familiei regretatului Dumitru Atanasov, al cărui nume poartă Şcoala de Sport.Toţi invitaţii au fost primiţi cu pâine şi sare, potrivit tradiţiei. Fiecare dintre ei a exprimat mesaje de felicitare tinerilor şi au dorit noi performanţe sportive halterofililor în condiţiile renovate .
Mihai Bârsan a punctat în mesajul exprimat:”Consiliul raional a alocat pentru renovarea capitală a Secţiei de Haltere şi a Sălii de Forţă jumătate de milion de lei. Este o investiţie sustenabilă, dovadă că avem multă grijă ca copiii şi generaţia în creştere, tinerii să dispună de condiţii avantajoase pentru o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă. Le doresc mult succes, fiecare oră liberă să o petreacă în sala se sport. În acest sens Sala de Haltere cum este modernizată şi dotată la moment îi avantajează pe copii şi tineri să practice sportul. Sala este dotată cu echipament nou, modern, fiind create cele mai moderne condiţii. În zilele de antrenamente în aceste spaţii sportive renovate vor avea acces toţi amatorii de sport din Sângerei”.
       Prezent la evenimet veteranul sportului Tadeu Nagacevschi a înscris în contextul evenimentului lumina aprecierii pentru cei care au susţinut şi au dorit realizarea acestui frumos proiect pentru comunitatea sângereiană:„ O vorbă populară glăsuieşte: omul sfinţeşte locul. De când Anatol Bajereanu a preluat postul de director aspectul Şcolii de Sport s-a schimbat esenţial spre bine. Fiind susţinut de Consiliul raional,el a realizat lucruri frumoase.Drept dovadă este şi inaugurarea noii săli de forţă unde ,sunt create toate condiţiile pentru antrenamente. Fireşte, s-au îmbunătăţit şi rezultatele obţinute de elevi. Copiii, tinerii care practică sportul sunt mai disciplinaţi, folosesc mai raţional timpul liber, ei nu vor deveni pradă a deprinderilor urâte. Sportul prin esenţă contribuie la propagarea unui mod sănătos de viaţă, uneşte oamenii, îi face mai buni, mai prietenoşi. Nu încape îndoială, că îmbunătăţirea condiţiilor pentru antrenamente va contribui la perpetuarea mişcării sportive, la înregistrarea a noi performanţe.”, a menţionat veteranul sportului.
      Plecată de acasă, dar mereu cu sufletul aici, la Sângerei, Mariana Atanasov s-a expus asupra acestei realizări:”Mă bucur de lucrurile frumose care se întâmplă la Şcoala de Sport din oraşul Sângerei , care poartă numele lui tata, care a fost un mare iubitor al sportului. Cu ocazia evenimentului produs, remarc efortul tuturor celor care au fost implicaţi în acest proiect.Remarc personal eforturile vicepreşedintelui Mihail Bârsan, care am observat de-a lungul timpului susţine frumoasele proiecte ale comunităţii şi răspunde nevoilor prin a sprijini idei şi proiecte aşteptate”.