DISTRIBUIȚI

Marți, 15 februarie, Memorialul eroilor din Telenești, a fost acoperit cu flori în memoria ostașilor care și-au pierdut viața în războiul din Afganistan. Cu ocazia împlinirii a 33 de ani de la retragerea armatei  40 sovietice  din această țară, veteranii războiului, dar și persoane oficiale au participat la o amplă acțiune de comemorare a eroilor căzuți în acel război, care a luat viețile a mii de tineri ce-şi îndeplineau datoria ostășească.

În acest context se înscriu și acțiunile desfășurate în localitățile raionului sub genericul consemnării aniversării a 33-a de la retragerea contingentului limitat al trupelor armate din Afganistan, întâlniri cu veteranii acestui război, depuneri de flori la mormintele celor căzuți. Acțiuni de comemorare au avut loc practice în toate primăriile.

Cu un mesaj adresat veteranilor războiului a venit președintele raionului, Mariana Ombun, președintele Asociaţiei Veteranilor Războiului din Afganistan, Sîrbu Ion, șeful Secției Administrativ-Militare Telenești, Sergiu Lipatov.

     Dna Mariana Ombun, președintele raionului în discursul său a evocat faptele de eroism ale pământenilor noştri. A mulţumit veteranilor pentru bărbăția, curajul și jertfirea de sine  de care au dat dovadă în perioada anilor 1979 – 1989.

     Ion Sârbu, președintele Asociației a remarcat că veteranii războiului din Afganistan sunt un reper moral pentru tineri prin felul de a fi: oameni cu un profund respect față de neam, țară și jurământul militar, sunt adevărate simboluri ale curajului şi devotamentului faţă de ţară. 

Continuarea citiți în n.8 din 18 februarie 2022

BP