DISTRIBUIȚI
În poză: oficialii raionului cu flori, la monumentul eroilor

La 2 martie, curent veteranii războiului de pe Nistru,susţinuţi de autorităţile raionale şi Primăria oraşului Sângerei au consemnat 27 de ani de la începutul războiului de pe Nistru şi au comemorat eroii şi camarazii lor de arme, care au căzut în lupte pentru independenţa şi integritatea tânărului Stat, Republica Moldova.

Ziua Memoriei s-a desfăşurat la Complexul Comemorativ „Pietate”, unde au fost depuse flori şi exprimate recunoştinţe participanţilor la conflictul armat. A fost păstrat un minut de reculegere pentru ostaşii căzuţi. Amintirea vie ce li se poartă, a fost consemnată cu salve de arme şi imnuri militare.Din partea Consiliului Raional, a Autorităţii Publice Locale, a Inspectoratului Raional de Poliţie şi Uniunii Veteranilor războiului de pe Nistru au fost exprimate mesaje de recunoştinţă şi de luminoasă amintire tinerilor care şi-au pierdut viaţa. De asemenea s-au exprimat mulţumiri şi sentimente de pietate pentru sacrificiul şi curajul veteranilor în viaţă, compătimire celor care duc povara consecinţelor în urma suferinţelor provocate de război.
Veteranii au fost onoraţi cu Diplome de gradul I din partea Consiliului Raional. Pentru misiunea îndeplinită cu curaj şi demnitate, Inspectoratul Raional de Poliţie a desemnat mai mulţi participanţi la luptele pentru independenţa statului.
Să fim mândri de ei: pe cei căzuţi să-i purtăm în altarul inimii şi al neutării, drept martiri ai neamului.Veteranilor în viaţă să le purtăm respectul şi recunoştinţa, măcar atât, căci regretul nu-l putem şterge sau înlătura din inimile lor, că războiul Republicii Moldova, nu s-a încheiat, continuă şi astăzi.