DISTRIBUIȚI
În poză: Imagini de la lansarea Centenarului Filmului Românesc

Casa de Cultură „ Nicolae Iorga” din orașul Sângerei a găzduit lansarea proiectului Centenarul Filmului Românesc. La eveniment au fost prezenți: Cătălin BORDEIANU, vice directorul Institutului Cultural Român (România), Igor COBÎLEANSKI, Manager de proiect, regizor (Republica Moldova), Vasili MARANDIUC, Președintele raionului, Ion CEBOTARI și Mihail BÎRSAN, vice președinții raionului, Ludmila PROCIUC consilieră raională, funcționari publici etc.

Critici de film, politologi, specialiști din diferite domenii ale culturii, au ales 100 de filme pe care le duc prin localitățile din România, Moldova și Cernăuți – un mod original de a sărbători Centenarul Marii Uniri.
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” Chișinău, împreună cu Asociațiile MIA, Chișinău și ARTIS din Iași lansează proiectul Centenarul Filmului Românesc cu genericul „100 de ani, 100 de filme, 100 de orașe.”
Caravana Centenarului Filmului Românesc a ajuns marți, 15 mai, la Sângerei. La Casa de Cultură, a fost proiectat filmul „Morgen”, de Marin CRIȘANU. Comedia a fost cea care a încântat publicul.
A marca Centenarul Filmului Românesc înseamnă, de fapt, a rememora întreaga evoluție a culturii și spiritualității românești, din 1918 până astăzi.
Valeriu RUSU, șeful Secției raionale de Cultură a prezentat publicului spectator e oaspeții de onoare- Cătălin BORDEIANU și Igor COBÎLEANSKI, estimând că: „ Centenarul Filmului Românesc este un proiect inedit, care unește oamenii și spațiile, dar mai ales românii de pe întreg cuprinsul țării. România nu a avut graniță la Prut și nici Centenarul Filmului Românesc nu are. El este un dar artistic pentru toți românii în onoarea acelui istoric an 1918.”…continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 20 din această săptămână