Ceea ce o caracterizează este tactul, profesionalismul și responsabilitatea

Ceea ce o caracterizează este tactul, profesionalismul și responsabilitatea

110
DISTRIBUIȚI

Seriozitate, asiduitate, insistență, punctualitate, bonomie, responsabilitate, experiență și înțelepciune,  și multe alte calități pozitive – nu prea des întâlnești la o singură persoană. Dar în cazul nostru toate acestea se referă la Maria Spânu, care lucrează de un car de ani și după pensionare,  la Direcția  Educație Sângerei. Altfel spus, este una dintre cele mai de nădejde contabile devotate meseriei.

Maria Țurcanu

Maria Bârsanu – Spînu, este o femeie puternică și profesionistă, colegă, mămică, bunică, prietenă, toate aceste aranjamente și le porționează cu grijă și le îndeplinește cu succes în fiecare zi. Ea consideră că orice lucru presupune o anumită doză de greutate. Dar, prin perseverență, ambiție și efort reușește. A fost greu la început, dar a reușit împreună cu echipa cu care se mândrește.  Pentru ea colectivul înseamnă totul. Nu sunt cuvinte goale deoarece activează în sistemul educație de peste 50 de ani. „Sunt o ființă perfecționistă și am o dorință imensă de a face totul cât mai bine, mă strădui să combin disciplina, integritatea și responsabilitatea. Am intrat în profesie sfios dar sigur și coerent, fiind mereu pasionată de ceea ce fac. ”

Dumneaei nu se consideră  bogată.  Avuția ei rămâne discretă, însă puterea  constă nu atât în bogăție, e care o detestă, cât în caracterul ei, felul de a-și trăi viața. Este foarte respectată la serviciu și nu numai.  Și-a construit imaginea publică și respectul prin muncă și consecvență. Doamna Spânu, una dintre cele mai experimentate  din cadrul departamentului de contabilitate a Direcției  Educație Sângerei. Astfel, cu  timpul, cu anii, capătă deprindere, experiență , ele aducând cu sine încrederea deplină a conducătorilor instituției ude activează. Se bucură de stima și autoritate în colectiv  grație străduinței, profesionalismului, principialității sale. Având un stagiu de muncă de peste 50 de ani, ea reprezintă un model de ascensiune profesională. De  cinci decenii nu a ieșit din scripticul Direcției  Educație. Timpul i-a zburătăcit, i-a împrăștiat pe mulți. Ea a rămas la datorie. A avut parte de multe realizări și succese pe parcursul celor cinci decenii de activitate a sa.

Fiecare zi de activitate este o provocare din care învață ceva. Știe ce vrea de la viață și-i place să aibă alături pe acei care sunt la fel ca și ea. Uneori este dură, chiar categorică, mi ales când este vorba de onoarea direcției căreia i-a consacrat 50 de ani din viață.

Se mândrește cu realizările sale, cu performanțele obținute, care îi produc cele mai mari satisfacții. Asta e firesc. Bucuria cea mai mare pe care Maria Spânu o trăiește pe plan personal sunt copii și dulcii nepoței. Este o persoană cumpătată și suficient de tolerantă, apreciază foarte mult sinceritatea și profesionalismul. Și-a stabilit să fie mereu onestă și corectă în tot ceea ce face și să realizeze tot ceea ce consideră important și-i stă în putință anume azi, și nu altă dată, deoarece fiecare zi este mult prea scumpă – odată trecută, nu mai poate fi recuperată.