DISTRIBUIȚI

Suntem în plină vară. Gândul de a lua concediu și a pleca undeva pe litoral dă târcoale tot mai des. Unele persoane au reușit deja să-și ia o vacanță, alții abia și-o planifică. Am întrebat unii trecători câți bani sunt gata să investească într-o vacanță.

Rodica, 35 de ani
Am fost deja la odihnă cu toată familia, adică eu, soțul și cei doi copii. Ne-am odihnit foarte bine în Grecia. Am cheltuit 2000 de euro. Am plecat prin intermediul unei agenții de turism. Biletele le-am cumpărat din luna martie curent. Anul trecut am fost de două ori în Ucraina și am cheltuit ceva mai puțin, dar acum e dezordine în țara vecină.

Ruslan, 42 de ani
Nu aș da nici un leu. Nu-mi ajung banii pe care îi câștig. Ultima dată am fost la odihnă când eram copil, la mare cu părinții. Nu-mi permite buzunarul să plec undeva. Locuiesc într-o casă cu grădină, am cote moștenite de la părinți, așa că am cu ce mă ocupa în concediu pentru a-mi întreține familia. Desigur, mi-aș dori să mă odihnesc la mare, la munte, dacă aș avea posibilitate.

Eudochia, 62 de ani
Nu-mi ajunge nici pensia, nici salariul ca să plec undeva în vacanță. Ultima dată am fost la Marea Neagră, la Belgorod-Dnestrovsk. Atunci nu am plătit pentru cazare căci am stat la niște cunoscuți. Mi-aș dori desigur să am posibilitate să plec la lacul din Sovata România, dar…?

Eugen, 18 ani
Nu contează câți bani trebuie, important e să mă odihnesc bine. Vara plec în Turcia sau Spania cu părinții. De obicei ei investesc, ambii lucrează în Italia. Desigur, în final iese o sumă frumușică.

Alina, 26 de ani
Sunt pregătită să cheltuiesc 600 de euro, dar, de fapt, cred că voi investi până la 300 de euro, pentru că voi avea puține zile libere. La început mă gândeam să plec în Grecia, dar cred că voi pleca în Bulgaria. În cazul în care voi pleca cu prietena voi cheltui mai mult. Nu mai zic de Turcia, unde nu ai ce căuta cu cel puțin 500 de euro.