DISTRIBUIȚI
În poză: Eugen IURANIUC și mama sa

Ziarul Ecoul nostru continua Campania „Fii şi tu Moş Crăciun”. Prin intermediul Clubului „Round Table” din Germania, coordonator Preşedintele proiectului Thomas FUHRER, îl ajută pe Moş Crăciun să ajungă la copii şi persoane cu nevoi speciale din raion pentru a le oferi o bucurie magică.
Poposind în raionul nost

În poză: Tudor ROTARI

ru prin intermediul Clubului „Round Table” Moşul în persoana lui Thomas RUHRER a aflat că mulţi copii, dar şi oameni vârstnici au nevoie de câte un scaun cu rotile.
Prietenii din Germania au colectat mai multe cărucioare, care sunt distribuite celor care au mare nevoie de ele, bucurându-i până la lacrimi. Eugen IURANIUC din satul Coada Iazului un copil de 7 ani a visat să vină Moşul şi să-i facă acest dar. După cum a confirmat mama acetuia, băiatul suferă de o maladie calificată paralizie cerebrală infantilă. Ea mai creşte încă doi copii, dintre care un nou-născut, care sunt sănătoşi. Îşi face mari griji pentru Eugen că nu se poate deplasa de sinestătăror. Un cărucior de acesta este ca o minune dumnezeiască. Familia copilului suferind la traiul modest pe care-l înfruntă niciodată în viaţă nu ar fi putut financiar a achiziţiona un astfel de căruicior pentru copilul său. Cu toţii sunt profund recunoscători pentru darul scump şi sfănt pentru el şi bucuria familiei, înlesnirea deplasării lui Eugen.
În teritoriul primăriei Biruinţa locuiesc 12 persoane invalide care au nevoie de scaun cu rotile pentru a se putea deplasa. Ajutat de „Ecoul nostru” şi binecuvântat de prietenii din Germania, Moş Crăciun a ajuns la aceste persoane. El a fost întâmpinat de asistenta socială Elena NEGRU şi primara oraşului Valentina RUSU.
„Dumnezeu chiar face minuni, dacă ni se întâmplă acest lucru. De 3 ani de zile stă în lista de aşteptare, pentru a primi cumva un cărucior pentru a se deplasa şi a putea ieşi din casă, Tudor ROTARI, invalid de gradul I, sever. Cu două zile în urmă soţia acestuia Ecaterina ROTARI m-a întrebat de nu vine vre-o minune pentru familia lor şi soţul ei în suferinţă. N-am putut nici prin vis să văd şi să cred că aşa ceva este posibil. De la prietenii generoşi din Germania,căruciorul a ajuns la persoana care atât de mult l-a aşteptat şi s-a bucurat. Şiroaie de lacrimi îi curgeau pe obragi când a parcurs cu căruciorul câţiva metri în spaţiul din faţa casei sale. Niciodată nu voi putea uita aceste imagini şi mulţumim din suflet. M-am convins pentru a câta oară că Dumnezeu face minuni”, a mărturisit asistenta socială.
Campania Fii şi tu Moş Crăciun continuă.