DISTRIBUIȚI

Dragostea față de cuvântul scris și rostit a adunat, într-o singură simțire – artistică – oameni dragi sufletului autoarei Tamara Mâțu, învățătoare de muzică la gimnaziul din Chiștelnița – elevi, rude, colegi, reprezentanți ai APL.

Tamara Mâțu, născută în satul Chiștelnița, Telenești, în familia lui Stratulat, – Efimia și Constantin. În viața ei a părăsit satul doar pentru a face studiile la actualul Colegiu Pedagogic ”Vasile Lupu”. Acolo a învățat ceea ce noi numim, artele frumosului care pe parcursul vieții-destin de pedagog a trebuit să le însufle învățăceilor de la Chiștelnița. Or, la festivitate am făcut cunoștință cu creația unei profesoare care este și poetesă, dar și scriitoare, pictoriță dar și compozitoare or, își pune versurile pe muzică proprie. Adică am întâlnit la această prezentare o persoană precum mai rar găsești în școlile noastre grație multitudinii de abilutăți..
”De când mă știu mi-au plăcut oamenii cu suflet frumos și mereu am avut tendința să fac lucruri bune. Astfel, m-am dăruit copiilor. I-am făcut să simtă și să înțeleagă miraculoasa lume a muzicii,să pătrundă în esența și farmecul artelor plastice. Mi-am făcut o familie frumoasă în sat”- ne-a relatat doamna Mâțu.
Dumneaei ne-a prezentat cărțile sale ,,Învățăm să creștem mari”, ,,Singură în toamnă” , ,,Amintiri cu gust de ape”. Autoarea s-a străduit să apropie poetic diferite categorii de cititori și să creieze o poezie variată din punct de vedere tematic. Ultima carte de versuri ,,Amintiri cu gust de ape” este dedicată satului natal așezat pe șapte coline.

Continuarea citiți în n.23 din 27 mai 2022