Candidații în circumscripţia nr.12, Sângerei

Candidații în circumscripţia nr.12, Sângerei

67
DISTRIBUIȚI

Pentru alegerile parlamentare din  24 februarie, în circumscripția electorală nr.12 Sângerei au fost înregistraţi şase  candidați.  Printre acestia nu este nici o femeie. Cinci  candidați concurează  din partea formaţiunilor politice,  iar unul  ca independent.  Gheorghe Brașovschi ( PDM), Vasile Luca (PSRM),  Igor Țîbîrnă (Partidul „Șor”),  Viorel Neaga (PCRM), Oazu Nantoi (Blocul ACUM Platforma DA şi PAS), Ion Roșca (independent) – în această ordine au fost înregistrați concurenții la Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală Uninominala (CECEU) nr.12 Sângerei. 

Diapazonul vârstelor  celor şase candidaţi  oscilează între 29 şi 71 de ani, iar cel al studiilor – de la medii până la postuniversitare.  Pestriţ arată şi averile aspiranţilor la funcţia de deputat de la Sângerei.

 Din  declaraţiile de avere şi interese personale  pentru ultimii doi ani,  pe care candidaţii le-au prezentat la CECEU nr.12  se constată situaţii de lipsă de locuinţă sau de deţinere în proprietate a mai multor imobile, valoarea cărora nu este indicată. Scara veniturilor per familie de candidat este, de asemenea, largă –  pornind  de la mai puţin de 20 de mii de lei şi ajungând la sute de mii de lei. În cazul automobilelor tot e diversitate –   maşini cumpărate relativ recent cu 5 mii de lei și cu 10 mii de lei;  mai multe unităţi de transport aparţinând unui candidat,etc. În ce privește terenurile agricole din proprietatea candidaților, numărulor acestora oscileaza de la 0 până la 11.

Creionarea profilurilor candidaților din circumscripția Sângerei s-a facut în cea mai mare parte în baza datelor care au fost publicate pe pagina web  a Comisiei Electorale Centrale și  sunt  prezentate în ordinea alfabetică a numelor de familie.

Tatiana DJAMANOV, jurnalistă