Centrul de Sănătate Sângerei a organizat şi desfăşoară Campania de prevenire a cancerului de colon. Specialiştii instituţiei medicale sunt prezenţi în colectivele de muncă şi de femei, cu un program suport de educaţue medicală, inclusiv îndemnând participanţii la campanie să meargă cât mai des la medic pentru investigaţii făcute la timp şi suţinerea testului Papanicolau.
Potrivit statisticilor în Moldova în fiecare zi o femeie este diagnosticată cu cancer de colon.Totodată rămânem a fi ţară dificitară în ceea ce priveşte psihooncologia în care cultura apelării la ajutor este problematică. Acestea sunt câteva din motivele care au determinat organizarea Campaniei contra cancer de colon. În scopul susţinerii Campaniei şi participării active la ea ,Eleonora TARTACOVSCHI, şefa Centrului de Sănătate Sângerei a sensibilizat instituţiile şi serviciile din teritoriu, inclusiv primăria oraşului, în scopul participării la activităţile promovate prin campania contra cancer de colon. În oraşul Sângerei aceasta a demarat printr-o şedinţă cu femeile din cadrul primăriei, cât şi reprezentantele serviciilor, secţiilor şi direcţiilor din cadrul Consiliului raonal.
În discursul său de comunicare cu participantele la aceste şedinţe, Angela SPÂNU, şefa adjunctă a centrului, a promovat managementul propriei îngrigiri şi de prevenire a cancerului. Inclusiv a atenţionat asupra necesităţii efectuării testului Babeş-Papanicolau, o dată la 3 ani, obligatoriu şi a interacţionat cu femeile participante pe marginea a mai multor aspecte a problemei de sănătate abordată…
Mai departe puteți găsi în numărul 5 al ziarului din săptămâna aceasta