DISTRIBUIȚI

În ultimul timp mai mulți consumatori din orașul Sângerei și din localitățile din apropiere își permit să procure produse culinare preparate în secțiile respective ale Supermarket-urilor din raion: „Hermes” „Speranța” și „Linella”.
E cert, că fiecare vrea să fie încrezut că procură produse gustoase și inofensive pentru sănătatea omului.
Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Sângerei a efectuat controale inopinate la Supermarketurile vizate întru respectarea legislației naționale din domeniul siguranței alimentelor.
În urma verificării s-a constatat că starea sanitar-igienică a acestora și a depozitelor, în marea lor majoritate este satisfăcătoare. Însă e de menționat faptul că la unele au fost depistate neconformități ce contravin legislației sus menționate.
Produsele culinare la unele instituții sunt fabricate în bucătăria din unitatea respectivă și sunt predestinate pentru comercializare în supermarket fiind însoțite de certificate de calitate cu indicarea termenilor de valabilitate și condițiilor de păstrare.
În Supermarketul Linella din or. Sângerei produsele culinare sunt fabricate în mun. Bălți, ele fiind însoțite de certificate de calitate cu indicare a termenilor de valabilitate și condițiilor de păstrare.
Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor asigură că produsele culinare respective care sunt expuse într-o gamă largă în vitrinele Supermarketurilor sus menționate sunt de calitate. Totodată atenționăm consumatorii să fie vigilenți în ceea ce privește prezența etichetei la fiecare produs culinar, unde trebuie să fie indicate data și ora fabricării, condițiile de păstrare și nu în ultimul rând termenii de valabilitate. În cazul oricăror suspiciuni referitor la calitatea produselor culinare procurate și evitării apariției toxicoinfecțiilor alimentare, Vă adresați la Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor, telefoanele de contact ale căreia sunt afișate în fiecare unitate de comerț.