„Busuioc Moldovenesc” onorată la festivaluri naţionale

„Busuioc Moldovenesc” onorată la festivaluri naţionale

88
DISTRIBUIȚI

Orchestra de muzică populară „Busuioc Moldovenesc” a Casei de Cultură „Nicolae Iorga” a primit o invitaţie de onoare pentru participare la Festivalul Naţional de Muzică Populară „Victor Postolachi”, care s-a desfăşurat în oraşul Soroca. Împreună cu dirijorul Anatolie VIŢU şi soliştii Vasile Cojocaru, Larisa Ostap şi Larisa Clipca, orchestra a avut o prestaţie senzaţională pentru publicul de la Soroca şi şi-a înscris în codica performanţelor încă un succes.

Vocea de aur a orchestrei,Vasile COJOCARU ne-a comunicat că a fost o onoare pentru ei să cânte la acest festival, în memoria regretatului lor profesor, Victor Postolachi, de la Şcoala de Iluminare Culturală din acest oraş: „M-a învăţat pe mine, pe Nicolae Botgros, pe Gheorghe Mistrenu, instrumentistul orchestrei noastre, pe foarte mulţi artişti care fac parte din orchestrele din nordul republicii care au evoluat pe scena festivalului.

Prin evoluţia noastră, am încheiat festivalul, fiind lăsaţi să fim cei care asigură sfârşitul care încununează opera. Ne-am bucurat de succes şi ovaţiile încântătoare ale publicului festivalului, de o apreciere aparte a preşedintelui raionului Soroca.”

Potrivit lui Valeriu RUSU, şeful Secţiei raionale de Cultură, „orchestra condusă de Anatol Vițu s-a bucurat de Diplomă de participare la Festivalul naţional în memoria ilustrului profesor. Iar pentru inegalabilă evoluţie scenică a orchestrei, preşedintele raionului Soroca a semnat o scrisoare de mulţumire adresată preşedintelui raionului.