DISTRIBUIȚI
În poză: moment al ședinței de inaugurare a biroului

Cei 15 bunici grijulii din Sângerei se pot lăuda cu un birou propriu, în care își vor planifica toate activitățile. Încăperea proaspăt mobilată este amenajată în stil tradițional moldovenesc și se află în incinta LT „Olimp” din Sângerei. La ceremonia de inaugurare a noului sediu în cadrul Proiectului național „Bunici Grijulii”, au participat voluntarii antrenați în cadrul acestui proiect, administrația publică locală și șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe CAVCALIUC.

Bunicii sunt o comoară fără de preț, alături de ei ne simțim în siguranță și viața e mai frumoasă. De la ei – buneii noștri, am învățat și mai învățăm să fim demni de numele ce-l purtăm și mereu să rămânem adevărați promotori ai valorilor general-umane, dar mai mult, să știm să dăm prioritate vieții care trebuie să fie sigură în orice împrejurimi. Pe această notă, recent , a fost dat startul ceremoniei de deschidere oficială a biroului bunicilor grijulii din LT „Olimp”, care va deveni un adevărat izvor de idei, sugestii.
Primii au pășit pragul noului sediu bunicii, care au și tăiat panglica. Părintele Maxim GUZUN a sfințit noua încăpere, ridicând rugă către cer pentru mai puține incidente și accidente neplăcute care se pot întâmpla zilnic în stradă cu elevii.
Anterior, bunicii grijulii care ajută copiii să traverseze în siguranţă străzile, își planificau activitățile în cadrul Inspectoratului de Poliție din raion, acum însă se bucură de un spațiu propriu. Voluntarii au rămas încântați de noul birou și spun că sunt la straja copiilor ori de câte ori aceștia au nevoie.
„Noi Vă mulțumim, rămâne doar să muncim și să îndreptățim încrederea, rolul nostru fiind imens și de importanță mare. Și dacă copiii sunt tezaurul acestei națiuni, iar bunicii sunt diamantul ei, noi persoanele de vârsta a treia suntem datori să valorificăm la maxim acest tezaur prin acțiunile noastre de voluntariat.” a remarcat Ludmila BÎRSANU, președinta Asociației bunicilor grijulii din Sângerei…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 32 di această săptămână

În poză: V. MARANDIUC, L. BÎRSANU, G COTOROBAI în momentul deschiderii biroului