DISTRIBUIȚI

Gimnaziul ,,Vasile Alecsandri” s. Drăgănești a fost gazda unui atelier de formare continuă cu genericul: “ Implementarea Standardelor de competență profesională a cadrelor didactice prin prisma cerințelor curriculare și a reperelor metodologice” , care a întrunit toți directorii adjuncți pentru instruire din instituțiile de învățământ din raionul Sângerei.
Cei care au pășit pentru prima dată pragul gimnaziului au rămas plăcut surpinși de amenajarea exemplară a expoziției ”Toamna în Moldova” care a creat o atmosferă caldă și plină de ospitalitate.
Ședința a debutat cu prezentarea de către elevi și directorul instituției – Plotnic Constantin a realizărilor obținute pe parcursul anului precedent.
În contextul acestui atelier de formare continuă, directorii adjuncți au avut deosebita plăcere de a asista la câteva ore publice, promovate de dascăli experimentați și adevărați specialiști în domeniu. S-a observat în timpul acestor ore o predare interactivă, cu variate metode, tehnici și forme de activitate aplicate în contextul politicilor educaționale.
În clasa III-a, profesoara Cebotari Rodica, grad didactic II a prezentat o oră publică la limba engleză cu subiectul ,,At the market”. La educația muzicală, în clasa a IV-a, profesoara Bontea Cristina, grad didactic II, a promovat ora cu subiectul ,,Folclorul muzical al copiilor”. La matematică, în clasa a V-a, profesoara Cirimpei Angela, a promovat ora cu subiectul ,,Numere naturale, Consolidăm și dezvoltăm”.
În clasa a VI-a, Bînzari Victoria, prof.de limba și literatura română, grad didactic II a implicat în activitate toți elevii la ora cu subiectul: atelier de lectură ,,Puiul” de I. A. Brătescu. Plotnic Constantin, profesor de educație plastică, grad didactic I a creat un climat activ la lecția în clasa VII cu subiectul ,,Portret: cap, bust, mâini, statuar, ecvestru.” Lecția a fost saturată cu materiale didactice, elevii au fost motivați pentru o participare activă. Ora demonstrativă de matematică în clasa IX-a a fost ghidată de Doamna Popovici Nicoleta, profesoară de matematică, grad didactic II, cu tema: Graficul funcției de gradul II”. Orele demonstrative au fost evaluate și apreciate cu calificativul ,,foarte bine”.
A încununat activitatea atelierului trainingul ,,Implementarea Standardelor de competență profesională a cadrelor didactice prin prisma cerințelor curricula disciplinare și a reperelor metodologice” condus de directoarea adjunct Cristinoi Natalia, care a coordonat eficient toată activitatea seminarului.
O aprecire generală a activității atelierului a fost făcută de Zîcu Svetlana, directorarea adjunct gim. ,,Luceafărul”, care a menționat că în gimnaziul ,,Vasile Alecsandri” domină o activitate eficientă în contextul noilor politici educaționale. De asemenea, doamna Zîcu a îndemnat colectivul pedagogic al gimnaziului să continuie munca în același ritm constructiv. Pe final, Ion Roșca șeful Centrului Metodic Direcția Educație Sângerei a mulțumit întreaga echipă managerială pentru organizarea cu succes a atelierului de formare.

Svetlana Banaru, directoare adjunct Gim. ,,Alecu Russo”
s. Sîngereii Noi