DISTRIBUIȚI
În poză: directorul G. TOFAN, conducătorul brigăzii de tractoare V. MEREUȚĂ, contabela-șefă E. CĂRĂUȘ

   În această pagină am făcut un popas în viaţa unor oameni ai câmpului pe care brazda îi ţine locului, acasă. Au ales nu drumurile care duc în străinătate, dar drumul către brazdă şi către tractor. Ei se ţin locului, muncesc mult, cu dăruire. Fac zi de zi, sezon de sezon agricol o statuie, pe care de fiecare dată o iau de la început – statuia pâinii.

Sunt membrii echipei Întreprinderii Individuale „Tofan şi &”, peste 30 de angajaţi. Împreună muncind au mai incheiat un an agricol cu bine, au pus bazele roadei viitoare, semănând grâul de toamnă pe o suprafaţă de 347 de hectare, au semănat orzul de toamnă pe altă suprafaţă de 25 de hectare. Astfel contină să muncească şi la aratul de zăble şi nivelarea terenurilor. Sunt uniţi ca într-o familie. Muncesc mult, dar au în schimb bucăţica de pâine pe masă. Au cu ce îşi întreţine familiile. Pentru ei acasă, la brazdă e cel mai bine.
Pe 21 noiembrie, de Sfânta sărbătoare creştină a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil satul Bilicenii Vechi va sărbători hramul localităţii. Ei ne-au spus că vor deschide cu inima împăcată uşa acestei sărbători. Au muncit şi au de toate.
După cum susţine Ecaterina CĂRĂUŞ, contabila şefă, „dacă sunt harnci şi muncesc se aleg până la sfârşit de an cu un câşting nu mai puţin de 50-60 mii lei inclusiv cu plată în natură”.
Gherasim TOFAN, directorul Campaniei preţuieşte pe fiecare dintre lucrătorii săi. Are multă încredere în mecanizatorii cu experienţa ca Ion VOLENTIRU sau Nicolae DONŢU, dar şi în cei mai tineri ca Andrian PRESCUR sau Ion ZELINSCHI, Valeriu CEBANU, Ion PRISACARU, Ion RUDEI. Sunt echipa de mecanizatori care sub egida conducătorului de brigadă Victor MEREUŢĂ îndeplinesc toate lucrările câmpului, întreţin terenurile agricole în stare bună şi cresc roada pe o suprafaţă totală de 904 ha. Sufletul acestei echipe unite de mecanizatori este Victor MEREUŢĂ; dar şi contabila Olga CEBANU. Ei au grijă fiecare zi să le fie eficientă, să fie asiguraţi cu tot necesarul pentru buna funcţionare a tehnicii agricole…

În poză: Vicedirectorul G. CĂRĂUȘ cu mecanizatorii
În poză: morarul N. POPUȘOI
În poză: E. RUSU cu lucrătorii depozitului