Aproximativ jumătate din populația republicii face parte din clasa social vulnerabilă, care își acoperă cu greu cheltuielile pentru strictul necesar. Cele mai afectate sunt persoanele în vârstă, care acoperă cu greu cheltuielile pentru strictul necesar din pensia mizeră. Ajunși la vârsta pensionării majoritatea cărora le mai permite sănătatea continuă să muncească.
Din cei 693 mii de pensionari, 157 mii de oameni continuă să lucreze în Moldova, ceea ce, de obicei, este determinat de situația lor financiară dificilă.
Guvernele din ultimii ani au tot trâmbițat că au adoptat reforme cu privire la recalcularea pensiilor pentru limita de vârstă a persoanelor care au muncit și continuă să muncească după ce au ieșit la pensie, reforme, care, cică, ar garanta o viața mai decentă pentru persoanele în etate. Cred că nu ar trebui să ne mire aceste promisiuni, deoarece Constituția Republicii Moldova scrie negru pe alb că statul asigură fiecărui cetățean o viață destoinică și îi garantează dreptul la ocrotirea sănătății, educație și bunăstare.
Continuarea citiți în nr. 05 din 29 ianuarie 2021