DISTRIBUIȚI

Nu știu dacă există vreun sat în raionul nostru, care ar putea să se mândrească cu un preot așa precum este părintele Mihail DUBENCO de la Biserica „Sf. Ierarh Nicolae” din satul Drăgănești. De multe ori, când inima îmi ardea ca focul, eu am găsit alinare la vorba dulce a dragului nostru preot.
Prima mea întâlnire s-a produs cu mulți ani în urmă. Regretata mea mămică, Ana VREME, mă lua cu ea la biserică. Acolo, în mijlocul lumânărilor aprinse, mirosului de tămâie și busuioc, cuvintele preotului Mihail s-au așezat ca niște boabe de mângâiere peste sufletul meu. Așa am început să merg mai des la biserică cu mama mea, Dumnezeu s-o odihnească în pace. Pentru mine nu există loc mai plin de atracție și de lumină decât biserica din satul meu natal și această dragoste pentru locașul sfânt o datorez preotului Mihail, la care alerg mereu să sorb un strop de apă vie din izvorul pururea curgător de veșnicii.
De multe ori mă prind la gândul că dacă nu l-am fi avut în satul nostru pe acest scump păstor, sufletele noastre s-ar fi uscat ca o floare în timpul secetei. Multe am învățat de la preotul Mihail DUBENCO. Dar cel mai important lucru – să am deplină speranță la Dumnezeu.
Acum, când Lumina Învierii e foarte aproape, abia aștept noaptea plină de farmec și de minuni, să merg la biserica din satul natal, când preotul Mihail va ieși cu Evanghelia pe braț în pragul bisericii și va rosti cu aceeași blândețe „Hristos a Înviat!”, iar noi, vom răspunde cu drag „Cu adevărat a Înviat!”
Un Paște Fericit, Preacucernice Părinte – Vă spun în numele tuturor credincioșilor din satul Drăgănești!
Cu aleasă prețuire, Tamara BOLOGAN, or. Sângerei