DISTRIBUIȚI
În poză: momente de la trăiningul bibliotecarilor

    Recent, la Biblioteca Publică Raională a fost organizat un training pentru un grup de bibliotecari din raion, cu tematica „Advocacy”, instruiți de experta Maria FURDUI, din partea Programului Novateca, Directoarea BPR „Vasile Alecsandri” din orașul Telenești.
Participanții au fost familiarizați cu Conceptul „Advocacy”, și-au dezvoltat competențe de construire a strategiilor moderne de promovare a bibliotecii: „Să promovăm, sau ba. Au studiat comparativ două destine: Elisha OTIS, inventator, (care nu numai că a inventat liftul cu sistem de frânare),dar, spre deosebire de inginerul Nicola TESLA, (care a inventat modul de obținere stabilă a curentului electric, dar nimeni nu a știut cu adevărat, că el este în spatele acestei invenții fenomenale) a știut cum să convingă lumea, că produsul său este necesar, util ți sigur. Au făcut cunoștință cu beneficiile promovării bibliotecii. Modalități de realizare, condiții și componente ale promovării, cu legile persuasiunii în practica de promovare. Colaborare cu mass media pentru eficientizarea activităților de promovare.
Promovarea bibliotecii prin diferite metode, recomandări pentru scrierea unei performante istorii de succes. Prin lucrul în grup în cadrul echipelor formate au fost analizați pașii de scriere a unei istorii de succes, au făcut cunoștință cu modelul Istoriei de succes de la Codreni. Participanții au prezentat istoria de succes dezvoltată de echipă, apoi au urmat recomandările de dezvoltare a poveștilor de bibliotecă. Fiecare echipă a lucrat asupra întocmirii unui plan de promovare a bibliotecii, au avut loc schimb de păreri și experiențe. Au fost comentarii, recomandări referitoare la planurile participanților.
Grație instruirilor primite din partea expertei Maria FURDUI, bibliotecarii au devenit mai încrezuți în sine, asimilând noi cunoștințe utile, pe care le vor aplica în practica de lucru a bibliotecilor.