Biblioteca este domeniul unde şi-a zidit fiinţa

Biblioteca este domeniul unde şi-a zidit fiinţa

950
DISTRIBUIȚI

De Ziua profesională a bibliotecarului suntem alături de o personalitate a domeniului, a societăţii şi a timpului, Nadejda CIUGUREANU, directoarea Bibilotecii Publice „Sergiu Rădăuţanu” din comuna Chişcăreni.

Zi de zi, de ani edificaţi în decenii, Nadejda CIUGUREANU dăruieşte utilizatorilor bibliotecii bucuria apropierii de carte şi fascinaţia lecturii. Ea inspiră cei peste 1000 de cititori ai bibliotecii: „Cartea este un monument public, cel mai mare şi mai solid pentru fiinţa omenească”. Altfel ea nu-şi închipuie. Recunoaşte faptul că „Cartea bună pe care o citeşte de fiecare dată şi o propune spre lectură cititorilor este o convieţuire cu un om deştept”. Prin spaţiul modernizat, informaţional, bibliotecara a devenit mai puternică profesional, prin potențialul de a a ajuta utilizatorii să deţină toate căile de informare.
Floarea iubirii sale rămâne a fi cartea dar şi câştigarea pasiunii cititorilor de a lectura. Bibliotecara Nadejda CIUGUREANU de-a lungul activităţii în spaţiul cărţilor, s-a convins de faptul că părinţii ne ajută să devenim oameni, iar cărţiile ne ajută să rămânem. …

Citiți articolul în continuare în nr. 17 al ziarului