Nu e neapărat să faci un lucru ieșit din comun pentru școala unde ai învățat și unde a trecut copilăria ta. E destul a face un gest aparent nesemnificativ, dar molipsitor, adică ca cineva să-ți urmeze exemplul. Pe aleea din curtea Gimnaziului Țănțăreni au apărut câteva bănci, toate de un standard, adică de o mărime, culoare, etc., toate procurate pe banii foștilor absolvenți care acum au ceva mai mult de 30 ani. Băncile au apărut acum două luni și au reușit să devină virale pe rețelele de socializare.
Ludmila Stoica, directoarea gimnaziului ne spune că ideea a apărut așa ca din senin și are un motiv plauzibil și anume schimbarea de mentalitate: ”Era un obicei urât de a distruge totul cu care am scăpat cu greu. Soluția pentru a ne debarasa de acest necaz a fost să-i învățăm pe elevi să participe la activități de la care să înțeleagă că totul ce este în jurul nostru ne aparține. Era important să sădești singur un copac ca mai apoi să nu te lase inima să-l rupi fiindcă nu este al tău. Cu greu dar am trecut de această meteahnă și, precum vedeți, avem o livadă, alte acareturi care se păstrează cu grijă. Nu putem spune cine au fost autorul ideii, ea a venit concomitent de la mai mulți foști elevi ai noștri, în mare parte care se află dincolo de hotare care au propus să procure câte o bancă care ar fi instalată în fața gimnaziului”, ne spune directoarea.
Tatiana Stănilă, directoare adjunctă ne spune că toți cei trec fii ai săi Artur, Veaceslav și Petrică de asemenea au donat o bancă:
”Un rol important în materializarea ideii au jucat rețelele de socializare. Mai întâi a fost banca sponsorizată de către profesori care este culoare albastră și care nu se află nemijlocit în curte. Cum a apărut aceasta pe FACEBOOK cum a prins suna la gimnaziu foști noștri absolvenți care au dorit să procure câte o bancă. S-a decis ca pe bănci să fie instalată câte o tăbliță cu numele donatorilor astfel ca să-i cunoască toată lumea”, ne spune la rândul ei dna Stănilă.
Continuarea citiți în n.36-37 din 10 septembrie 2021