Bac-ul o tragedie pentru candidatii din raion

Bac-ul o tragedie pentru candidatii din raion

Vera Tabarcea

584
DISTRIBUIȚI

25 % din totalul de candidati la examenele de maturitate, Sesiunea-2014 au picat examenele, primind note sub cinci. Mihai Curciuc, seful interimar al Directiei Educatie Sangerei, califica acest fapt drept tragedie. In continuare Va propunem un interviu cu privire la rezultatele BAC-ului in centrele de bacalaureat din raion.

– Dle Curciuc, care a fost si este tabloul general al rezultatelor examenelor de maturitate in Centrele de BAC din raion?

„Situatia in privinta sustinerii bacalaureatului din actuala sesiune 2014 am calificat-o drept o tragedie. 25 % dintre candidati au picat examenele la diferite discipline scolare. Daca la nivel de tara media de sustinere a Bacalaureatului initial este de 44 %, in raion 25 % dintre candidati au picat examenele.

La Centrul Olimp la limba romana (real) avem 4 lucrari sub nota 5, la limba si literatura romana, profil uman –12 lucrari sub nota cinci. La limba si literatura rusa (uman) 4 lucrari nesustinute. La limba franceza, uman si real – 7 lucrari, la limba engleza 37 de lucrari nesustinute. La istoria romanilor si universala 2 lucrari sub nota 5, la profilul uman. 29 de lucrari in aceeasi situatie nefasta avem la geografie, profil real si umanist. Daca la chimie si informatica situatia e mai buna, apoi la matematica 48 de candidati au picat examenul. In prealabil acesta ar fi tabloul reusitei BAC-ului in Centrul de examene „Olimp” unde au sustinut examenele 255 de candidati. Acestia au fost tineri studiosi din liceele: ”N.Casso”, “M.Eminescu,” ”A.Agapie,” „D.Cantemir”. …

Detalii in ziarul din 11 iulie…