DISTRIBUIȚI

Substațiile de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească din 3 localităţi ale raionului nostru s-au ales recent cu câte o autosanitară nouă, echipate cu utilaje de ultimă generaţie. Astfel, personalul medical de pe ambulanţă se va putea deplasa la solicitări chiar şi în zonele cu drumuri mai greu accesibile.

Noile autosanitare au fost repartizate în Substația de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească din orașul Sângerei și Centrelor Medicale din comunele Alexandreni și Coșcodeni, fiind oferite de Guvern cu ajutorul Programului Național de Dezvoltare a Asistenței Medicale de Urgență.
„Modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate, iar asigurarea cu ambulanțe noi va schimba spre bine calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență. Ambulanţele nou primite sunt de tip Sobol și posedă defribilator, electrocardiograf, aspirator,infuzomat, plulsoximetru, targi mobile și un sistem centralizat de oxigenare. Ele au funcția de tracțiune dublă și sunt adaptate anume pentru regiunea rurală, unde nemijlocit vor ajunge la poarta pacientului”, a spus Elvira TRONCIU, șefa Substației de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească Sângerei.
Scopul acestei achiziții este renovarea parcului auto de ambulanțe al Serviciului de Asistență Urgență raional, a cărui grad de vechime depăsește 80%.
Ion ZABOLOTNÎI este şofer de autosanitară de peste 30 de ani. Bărbatul spune că maşina pe care activa anterior era uzată „în comparaţie cu maşina veche, aceasta este mult mai performantă și modificată. Este dotată cu tot ce trebuie pentru a circula pe drumurile noastre.”
În raion activează non-stop, șase echipe de personal medical în cele patru puncte ale Substațiilor de Asistență Medicală Urgență Prespitalicească din localitățile Sângerei, Drăgănești, Pepeni, Alexandreni și Coșcodeni, fiind dotate în total cu unsprezece ambulanțe.