DISTRIBUIȚI
În poză: Sorin și Ștefan PATRON

Recent, în orașul Lida, Belarusi, s-a desfășurat Turneul Internațional de JUDO ,,V. Iurtov” unde de rând cu cele 15 țări am participat și noi, secția Judo a Școlii de Sport „D. Atanasov” or. Sângerei. La această competiție au participat Rusia cu 15 echipe, Ucraina, Belarusi, Lituania, Moldova, Letonia, Azerbaidjan, Kazahstan, Turchestan, Tadjichistan, Polonia, Cehia, Slovenia, Irlanda și România.

Ca să acumulezi nota era destul de dificil, arbitrii au dat dovadă de o pregătire super, deci concursul a avut un nivel din cele mai înalte, nu s-a deosebit de Cupele Europene și Mondiale. Și totuși dând dovada de curaj și tărie de caracter, la categoria de până la 55 kg, Sorin PATRON a cucerit locul III și medalia de bronz, ceea ce ne-a bucurat foarte mult nu numai pe noi sportivii și antrenorii, dar și pe toți cei pasionați de sport, și mai ales de JUDO. Din cele 6 meciuri disputate la concurs a cedat doar sportivului din Rusia N. LAVRENTIEV, care in continuitatea sa a devenit Campion la categoria respectivă, în rest toate celelalte 5 meciuri au fost încheiate cu IPPON. Deplasarea ne-a reușit datorită oamenilor de bună credință și cu suflet mare, care nu sunt indiferenți de rezultatele și viitorul copiilor noștri: Alexsandru PLEȘCA, Grigore EREMENCO, Vitalie ALCAZ, Alexandru CLIPCA, Oleg JURJIU, Ion PÎNZARU și Vitalie USATÎI, care au contribuit la finansarea celor 4 sportivi la această competiție. Totuși acesta nu este cel mai important concurs din cariera lor sportivă, este un concurs de pregătire pentru cele mai valoroase competiții care vor să vină cum sunt Campionatele și Cupele Naționale, Europene, Mondiale e.t.c., și dacă n-ai pregătire și experieță respectivă acumulată precum cea din or. Lida, Belarusi, nu prea sunt șanse pentru medalii la Competițiile oficiale mari. Aducem mulțumiri din suflet pentru cei care ne-au susținut, sponsorilor și părinților sperăm că în continuare noi, Judocanii din Sângerei, vă vom bucura cu rezultate frumoase astfel, că despre orașul și raionul Sângerei să se vorbească în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.
P.S. În drum spre Belarusi am vizitat mănăstirea Sveato Poceaevscaia Lavra, o frumusețe de necomparat din regiunea Ternopol, Ucraina, loc cu adevărat sfințit, se umple sufletul cu bucurii, se curăță de ură, invidie – merită de mers intracolo pentru orice om.
Ștefan PATRON, antrenor JUDO, Școala de Sport „D. Atanasov”