DISTRIBUIȚI
În poză: în momentul festiv al sărbătorii

De când a fost construită, 40 de ani în urmă, clădirea Casei de Cultură din satul Prepeliţa nu a fost supusă unor lucrări de reparaţie capitală. Câştigând mandatul de primar, Mihai PLEŞCA, nu a promis cetăţenilor lauri pentru edificiul cultural. În sinea sa de bun gospodar şi gestionar al lucrurilor bine făcute, din toată inima, el şi-a zis că nu este bine la porţile de intrare în raion să slujească culturii, folclorului şi tradiţiilor acestui neam un lăcaş cultural delăsat, îmbâcsit cu mucegai şi adumbrit de culori şi peisaje sumbre. El a dorit lumină şi strălucire în Casa de Cultură şi a reuşit.

Cu această ocazie, renovarea Casei de Cultură pentru toţi cetăţenii comunei a fost organizată o manifestare culturală de amploare, cu participarea artiştilor din localitate şi a ansamblului folcloric model „Prepeliţeanca”, a renumitului ansamblu de dansuri populare din Cubolta „Brâuleţ”, a soliştilor Orchestrei „Busuioc Modovenesc” de la Casa raională de Cultură, cu moderatorul Valeriu RUSU, cât şi ansamblul „Amari.” După evoluarea în scenă a acestor artişti, programul cultural festiv a continuat prin vocea artistului neamului Igor CUCIUC şi a solistului ansamblului „Probahus”, Valentin BOTNARU.
„Casa de Cultură renovată spre bucuria tinerilor, a artiştilor amatori şi a tuturor consătenilor nu este unicul proiect implementat cu bine de actualul primar. După reconstrucţia grădiniţei de copii, a Oficiului de Sănătate, edificiul cultural renovat continuă lista proiectelor reuşite şi implementate de către primar. Cu voinţă şi cu simţ de gospodar, din banii publici puţini de care dispune o Administraţie Publică Locală primarul a reuşit”, a susţinut în mesajul său de felicitare vicepreşedintele raionului Mihail BÎRSAN…

În poză: în momentul înmânării certificatelor la 50 de ani de căsnicie