DISTRIBUIȚI

Femeile lideri de opinie din localitățile rurale ale raionului au reușit implementarea a zece proiecte în beneficiul cetățenilor și localităților unde trăiesc. Implicarea lor și reușitele obținute au fost relevate în cadrul unui eveniment, organizat de susținătorii și donatorii proiectelor: Centrul „CONSENS” în parteneriat cu Consiliul raional, cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei DANIDA.
img_3871 img_3881 img_3905 img_3909 img_3911
La evenimentul desfășurat recent în incinta restaurantului HERMES din orașul Sângerei, au participat echipele, care au realizat inițiativele comunitare. Fiind constituite din femei lideri de opinie care au înaintat inițiative constructive și convingătoare și le-au implementat prin proiecte. Ele au relatat că prin implicarea activă și-au fortificat capacitățile de participare civică ca femei de succes.
Ludmila PROCIUC, președinta ONG-ului „Consens” a relevat cu satisfacție reușitele implicării acestor femei active. Proiectele implementate au vizat amenajarea și echiparea unui parc pentru copii în satul Drăgănești, iluminarea stradală în satul Coada Iazului, construcția unui gard în jurul Casei de Cultură din Coșcodeni, amenajarea unei alei cu bănci și urne în satul Cubolta, construcția unui podeț și amenajarea zonei de odihnă în satul Izvoare, construcția a trei stații de așteptare pentru copiii din primăria Tăura Veche care pleacă zilnic la o școală mai bună, construcția unui bloc sanitar în satul Heciul Nou. În primăria Alexăndreni, a fost construit un gard comun pentru îngrădirea gimnaziului și grădiniței, în satul Rădoaia s-au făcut lucrări de salubrizare și de amenajare a Aleii Fericirii. Primăria Grigorăuca a reușit lucrări de reparație a sediului. Fiecare dintre ele au reușit să atragă comunitatea și să implice voluntarii și cetățenii în realizarea acestor proiecte. Moderatoarea evenimentului Liliana GHEORGHIȚĂ a oferit fiecărei echipe posibilitatea de împărtășire a experienței locale de mobilizare comunitară. Momentul de sinteză și concluzii al întâlnirii a culminat cu înmânarea certificatelor de apreciere .