Au elaborat un sistem de acumulare a apelor pentru culturile agricole

 Au elaborat un sistem de acumulare a apelor pentru culturile agricole

21
DISTRIBUIȚI

Asociația Agricolă din satul Rădoaia SRL Rădoian Prim condusă de Oleg Pînzaru a fost vizitată de o delegație compusă  din oameni de știință pentru domeniul agriculturii din Republica Moldova, cât și din România. Vizita de lucru pe câmpurile asociației date a fost posibilă la inițiativa Asociației Obștești Academia de Științe Agricole și ale Mediului din Moldova.

Printre delegați au fost prezenți președintele Academiei de Științe Agricole și Silvice din România „Gheorghe Ionescu-Șișești”,profesor emerit Valeriu Tabără  însoțit de academicieni, doctori în științe agricole și de mediu, profesori emeriți, cât și personalități din domeniul  agriculturii, doctori habilitați  din Republica Moldova. Potrivit Serviciului Agricultură  și Cadastru al raionului „scopul întrunirii a fost determinarea posibilelor căi de soluționare a problemelor legate de omologarea soiurilor create în instituțiile de cercetare din cadrul ASAS, asigurării fermierilor cu material semincer de calitate  superioară”.

 Pe parcursul vizitei de lucru au fost expuse problemele ce țin de agricultură care sunt similare cu cele din România, a precizat președintele Academiei Române, prezent la eveniment. Participanții s-au alarmat de pierderea accelerată a fertilității solurilor, despre schimbările climatice, poluarea atmosferei și lipsa  zootehniei, fără de care agricultura devine imposibilă.