DISTRIBUIȚI

   Persoane necunoscute au pângărit pe timp de noapte Răstignirea din parcul orașului, înălțată în preajma gospodăriei individuale CUCOȘ din orașul Sângerei. Au aruncat cu piatra în chipul Mântuitorului până au deteriorat monumentul creștinătății. 

   Au smuls candela care ocrotea totdeauna prin flacără aprinsă, au aruncat cu ea în Răstignire. A fost doborâtă și scărița prin acțiuni de vandalism, călcând totul în picioare. Îngrozită de cele întâmplate, Eufrosinia CUCOȘ, stăpâna Răstignirei, o creștină în vârstă de 84 de ani, a încremenit, din momentul groaznic al nopții când a fost declanșat actul de vandalism. Nu-și poate reveni, dar nici nu poate da de urmele făptuitorilor. „Din rugăciuni nu ieșim. Ne rugăm să-i scoată Bunul Dumnezeu la suprafață pe făptuitori. O fi niște sataniști, tineri lipsiți de credință, fără frică de Dumnezeu. Cum altfel să gândim dacă au dat atât de josnic în Mântuitor. El și așa a pătimit prea mult pentru noi și a fost răstignit”. Ea susține că nu este prima dată când este pângărită Sfânta CRUCE, Sfânta Răstignire, chipul Mântuitorului, dar și fântâna din acest loc. Persoane din anturajul familiei neau demonstrat că semne de nesăbuință și batjocură asupra Sfintei Cruci sunt inscripționate pe pereții depozitelor instituției de învățământ din imediata apropiere, o totală batjocură. Actele de violență nu sunt numai asupra monumentelor sfinte din parcul orașului.

   Aleea care duce către Biblioteca orășenească este ocrotită de liniștea și măreția a doi stejari, adevărate bijuterii ale naturii. Mătușa Eufrosinia susține că ei au fost plantați cu circa 100 de ani în urmă. Nici acești pomi nu au scapăt de violența omenească. A fost decojită, în mod barbar, tulpina acestora. S-a întâmplat ziua în amiaza mare. Până colaboratorii de poliție se află în căutarea făptașilor, rugăm cititorii și sfinții părinți ai Bisericii să-și expună părerea: încotro ne îndreptăm, până unde vom ajunge, dacă se aruncă cu piatra în Mântuitor?img_0317 img_0318 img_0319 img_0330 img_0333 img_0334 img_0335 img_0337