Au ars de vii în propriile locuințe

Au ars de vii în propriile locuințe

45
DISTRIBUIȚI

Serviciul Situații Excepționale Sângerei avertizează cetățenii despre pericolul nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor. Este interzis fumatul în locuințe și utilizarea focului deschis (lumânări, candele), care pot provoca incendii de proporții și pot duce la tragedii.

Potrivit lui Corneliu Cucoș, șef-interimar al Secției Situații Excepționale: „Un bărbat a fost găsit recent carbonizat. Incendiul a izbucnit la 17 februarie 2023. Serviciul 112 a fost recepționat la 23,25. Pentru stingerea incendiului a fost îndreptat un echipaj de salvatori. Ajunși, angajații USP Sângerei au găsit cadavrul carbonizat al bărbatului în dormitor.”

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior. Însă, una dintre cauze ar fi imprudența în timpul fumatului.

Un alt incendiu s-a produs în orașul Sângerei, pe data de 1 martie. Unitatea de Salvatori și Pompieri a fost alertată pentru a lichida un incendiu izbucnit în casa de locuit de pe strada Păcii. „Pentru stingerea flăcărilor la fața locului au fost îndreptate două echipaje de pompieri. În timpul misiunii, pompierii au depistat pe pardosea cadavrul unui bărbat, anul nașterii 1980,” susține Cornel Cucoș.

Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite. De la începutul anului curent salvatorii și pompierii raionului Sângerei au intervenit în 9 situații de risc.