DISTRIBUIȚI

        Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional, s-a desfășurat ședința ordinară a Comisiei Situații Excepționale, care a fost prezidată de către Vasili MARANDIUC, președintele raionului. La dezbateri au mai participat, primarii comunelor şi ai oraşelor, preşedinţii Comisiilor Situaţii Excepţionale Locale, membrii Comisiei raionale, administraţia raionului.

       Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe chestiuni, printre care și cea cu privire la starea de pregătire a edificiilor de protecție din raion. Acestea sunt locuri situate în subsolul clădirilor, destinate pentru adăpostirea populației în cazul că în atmosferă sunt gaze nocive.

Cu părere de rău, în ultimul timp acestea sunt delăsate. Ion GHEȚIU, șeful Secției Situații Excepționale a menționat la acest capitol: „Pe teritoriul raionului Sângerei, la moment, sunt înregistrate 79 edificii de protecție dintre care 32 se află în orașul Sângerei, 13 în orașul Biruinţa şi 34 în comunele şi satele din raion. Însă practic nici unul dintre acestea nu corespund normelor impuse de stat: să fie asigurat cu două ieşiri pentru evacuarea persoanelor cu dimensiunile uşilor în dependenţă de numărul de persoane adăpostite în interior; uşile trebuie să fie ermetice să se deschidă în direcţia evacuării persoanelor din încăperi; toate edificiile trebuie să dispună de un spațiu amenajat la intrarea în clădire „tambur”; să fie conectate la…

continuarea o veți citi în numărul 23 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Victor Baciu