Atenție la neatenție, viața înseamnă securitate

Atenție la neatenție, viața înseamnă securitate

372
DISTRIBUIȚI

 Recent, în incinta Gimnaziului ,,Anton Crihan’’ din Sângerei a avut loc Concursul raional ,,Securitatea la trafic înseamnă viață’’. Evenimentul a fost organizat de către Direcția raională de Educație. Scopul Concursului a fost însușirea corectă a regulilor de circulație și verificarea nivelului de pregătire al elevilor la capitolul respectării normelor rutiere în calitate de participanți la traficul rutier,precum și reducerea numărului accidentelor rutiere având ca protagoniști tot elevii.

 La concurs au participat 14 echipe de elevi din raion, ce studiază în clasele VII -IX, fiecare echipaj fiind alcătuit din câte 9 membri. Concursul a constat din 7 probe, care au testat cunoștințele micilor pietoni participanți zi de zi la traficul rutier. Prima probă înscrisă ,,Salutul” a reprezentat o adevărată carte de vizită pentru fiecare echipă. Concurenții au venit echipați în costume speciale, specifice polițiștilor de circulație, înarmați cu bastoane, centuri, obiecte iluminiscente, semne indicatoare, fluiere. Odată cu această prezentare fiecare echipă a interpretat cântece compuse personal, au recitat poezii, au interpretat scurte scenete tematice. Echipa cea mai convingătoare la această probă a fost cea de la Gimnaziul „Anton Crihan”, învrednicindu-se de loc de frunte.

Cea de-a doua probă a concursului intitulată ,,Tema pentru acasă”,  a dat posibilitate echipelor concurente  să-și expună propria atitudine față de respectarea regulilor de circulație rutieră și comportament în trafic. Au fost prezentate scenete și reportaje cu subiecte inspirate din circulația rutieră, au recitat poezii care conțineau sfaturi adresate pietonilor, au dansat, improvizat diferite jocuri,  toate împreună adunate au creat un moment artistic reușit. La această probă, de către juriu au fost desemnați cei mai buni, echipa L.T.„Olimp”.

Și așa cum se întâmplă ca accidentele să cauzeze victime…

Continuarea articolului o puteți citi în numărul 15 a ziarului.