DISTRIBUIȚI

Duminică, 30 octombrie, a venit timpul culesului, cei care au semănat adevăr au cules adevăr… Și, evident, cei care au semănat minciună – minciună au cules. Iar minciuna, după cum bine știm, are picoare lungi, capabile să se întindă până în străfundul pământului, pentru a ajunge la o picătură de apă. Pentru ca adevărul să rodească, trebuie o altfel de ploaie – ploaia duhului nostru românesc, care nu se usucă niciodată, căci plânge mereu, vrând să se reântregească cu partea sa divină.

Dumnezeu s-a milostivit și s-a uitat (întors cu fața) spre noi, ne-a dat puțină onestitate și demnitate, curaj și înțelepciune și, ne-a întors spre drumul mare al progresului, vieții naționale, europene.
La 13 noiembrie anul curent, suntem din nou chemați la urnele de vot pentru a alege nu atât între est și vest, între stânga șau dreapta, cât între a fi statul independent Republica Moldova. Prima victorie e rezultatul eforturilor persoanelor publice, oamenilor de artă, cetățenilor simpli, intelectualilor, ale presei democratice, diasporei noastre care au răscolit opinia publică prin manifestațiile, întâlnirile, dezbaterile publicie etc., provocând mințile și inimile oamenilor la gândire, rațiune, cugetare și curățându-le de zgura și otrava minciunii, fricii, lașității, îndemnându-i la o pătrundere și implicare mai adâncă în viața mizeră a poporului. Datorită activității partidelor proeuropene și mobilizării la o schimbare, s-a muncit mult și pentru deșteptarea unei bune părți a poporului spre realitate și viitor, spre ieșirea din starea de robie spirituală și materială. Balanța s-a înclinat în folosul democrației, datorită susținerii oamenilor de bună credință, populației care aspiră cu toți porii la viitor, la Europa și renașterea națiunii, fără de care omul nu e om.
Bravo le spunem Partidului Demnitate și Adevăr, îndeosebi lui Andrei NĂSTASE, Partidului Liberal Democrat, condus de Viorel CIBOTARU, Partidului politic Acțiune și Solidaritate, fondat de Maia SANDU, că ați fost stoici și verticali în fața arginților lui IUDA și pentru munca depusă cu abnegație în campania electorală, care v-a istovit, dar și v-a purificart, înălțat în ochii lumii, și ai Dumneavoastră. Or, viitorul european al țării nu este un slogan al unui partid de la noi. Este un deziderat național, pentru că Moldova se află într-un proces de modernizare, care trebuie dus până la capăt, în beneficiul tuturor cetățenilor, pentru că ei doresc să trăiască în pace, stabilitate și bunăstare, iar toate acestea pot fi asigurate numai prin aderararea noastră la un spațiu al păcii, stabilității și bunăstării, cum este Uniunea Europeană. E regretabil faptul că mulți cetățeni ai țării și-au dat voturile mincinoșilor dar, vreau să mai cred că vom învinge până în cele din urmă totuși noi toți, împreună cu tine, dragă cititorule, ajungând la victoria finală, la…

Continuarea o veți putea citi în ziarul numărul 44 din săptămâna aceasta.