DISTRIBUIȚI

– În contextul alegerilor locale generale, victoria Dumneavoastră este considerată de unii neașteptată. Sunteți de acord cu această părere?
Chiar si pentru mine victoria a fost aproape neașteptată. Nu pentru că nu am avut încredere în demersul meu și în echipa mea, ci pentru că am venit cu premisa unei schimbări. Eu cred în oameni și în determinarea lor de a trăi mai bine, dar nu știam câți locuitori ai orașului Sângerei sunt pregătiți pentru schimbare. Voiam să cred că vor fi cât mai mulți și rezultatele mi-au confirmat acest fapt. Cred că aceeași situație a fost și pentru cei care nu se așteptau să înving. Totuși nu sunt un om care a stat de-o parte. În calitate de consilier raional, am bătut alarma de câte ori a fost cazul și oamenii mă știau drept o persoană vocală și implicată. Nu puteam să rămân la capitolul în care sesizam probleme. Trebuia să ajung să le și rezolv, așa că procesul a tot ce s-a întâmplat e chiar natural.

-Probabil, duminică seara inima V-a bătut mai tare ca oricând…
Recunosc că am avut emoții, însă e bine să nu exagerăm. Am fost liniștit, pentru că știam că am făcut tot, că am vorbit clar. Eram nerăbdător să văd și să aflu rezultatele, dar cu un calm și o resemnare pe care le presupun bunul-simț. Dacă nu ieșea, m-aș fi întors la profesia mea de medic, pe care o iubesc nespus și mi-aș fi văzut de treabă. Dar dacă s-a întâmplat, simt pe umeri toată responsabilitatea cu care am fost investit. A fi primar nu e o chestiune de plăcere, de ambiție, de orgoliu. Nu am tratat această funcție decât din perspectiva muncii colosale pe care o presupune. Așadar, și eu, dar și inima mea, am fost în echilibru, chiar dacă Vă spun sincer că m-am bucurat foarte mult.

-Nici diferența de voturi nu V-a mirat?
Nu i-am dat atât de multă importanță. Victoria s-ar fi dat și celui care a obținut și cu două voturi mai mult, iar pentru că, așa cum am spus, a fi primar nu are nimic de-a face cu orgoliul, acest fapt nu ar fi contat. Desigur, această diferență trebuie pomenita când ne dăm seama cât de mult s-au dezamăgit oamenii în guvernarea de până acum.

-Arcadie Covaliov de până la alegeri și de după alegeri- sunt două persoane diferite?
Ma nedumereste această întrebare. Mă face să constat că la noi e înrădăcinată încrederea cum că funcția îl face pe om. Arcadie Covaliov omul e neschimbat, doar îndârjit să fie mai bun.

-Primul lucru pe care îl ve-ți face intrând în biroul de serviciu?
Deși e ceva foarte personal, Vă mărturisesc că voi face o rugăciune și îl voi ruga pe Bunul Dumnezeu să mă ajute să nu dezamăgesc. Am spus în campania mea electorală că asta e cea mai mare temere pe care o am.

-Ve-ți accepta actuala echipă de funcționari ai primăriei?
Voi accepta orice om care va veni cu un gând bun și cu o dorință sinceră de îmbunătățire și de schimbare. Voi accepta oamenii care nu se vor teme de transparență, de muncă asiduă și de principii.