DISTRIBUIȚI

Avem o toamnă fierbinte, în care ne vom alege președintele de țară. Cel care are atribuții esențiale în domeniul justiției, apărării, politicii externe, numește persoane în anumite funcții publice, este un mediator între puteri și un garant al Constituției. Dincolo de aceste atribuții sau puteri formale, funcționează întotdeauna și anumite pârgii legale, dar informale, care îi conferă președintelui posibilități adiționale. Anume de aceste puteri, unii dintre ex-președinți au abuzat în ultimii ani, generând și dezechilibrare și proteste. Prin urmare, alegătorii vor căuta un candidat care să transmită, încă din primele sale ieșiri publice, încredere în instituția prezidențială, sobrietate, seriozitate, onestitate și echilibru. De aceea, Ecoul nostru a apelat la unii cetățeni ai raionului, întrebându-i pe cine văd în postura de președinte, și ce părere au despre alegerea unei femei la funcția de șef de stat?

Vasile MORARU, agricultor: „Eu am văzut lucruri bune la Partidul Democrat. Marian LUPU trebuie să devină președinte de țară, el trebuie votat. Și Maia SANDU e foarte bună candidatură. O femeie la președinție este un moment pozitiv, dar eu nu o cunosc pe această femeie, decât doar de la televizor. Am aceeași părere ca Mihai GHIMPU, dacă nu cunoști omul, atunci nu poți să te pronunți. Am toată încrederea în președintele LUPU. Voi merge la alegeri la data de 30 octombrie și-mi voi da votul pentru acest candidat la funția de președinte de țară.”
Victoria TRONCIU, vânzătoare: „Suntem în așteptare, ca și toată țara. Consider că odată cu alegerea președintelui, va veni o stabilitate politică în țară. Moldova va merge mai departe în dezvoltarea sa conform reformelor începute. Noi credem că reformele trebuiesc continuate. Chiar dacă nu prea am fost la întâlnirile cu candidați la această funcție, știu că Maia SANDU, este o personalitate demnă de a fi aleasă președinte. Lumea cunoaște capacitățile ei…

continuarea o veți citi în numărul 38 al ziarului din săptămâna aceasta