Ajutor populației din grupul vulnerabil din raionul Telenești acordat de People in...

Ajutor populației din grupul vulnerabil din raionul Telenești acordat de People in Need

16
DISTRIBUIȚI

Criza produsă atît  de virus cît și de războiul din Ucraina a lăsat și lasă  un impact de proporții asupra situației socio-economice din țară, dar mai ales asupra persoanelor vulnerabile.

Acestea, de regulă sunt :  familiile cu mulți copii cu venituri mici, bătrînii singuratici, invalizii țintuiți la pat și cei care se confruntă cu sărăcie extremă, aflîndu-se în situații precare. Republica Moldova se află printre țările în poziții de top cu cele mai multe incidențe în Europa și în regiune. Acest lucru înseamnă că situațiile vulnerabile în care se află persoanele care nu au posibilitatea să muncească, mențin grupurile vulnerabile într-o stare continuă de risc și acces limitat la resurse și necesități de bază.

În aceste situații vin în ajutor  organismele internaționale, care acordă diverse suporturi pentru a face față crizelor  , care persistă.

 Începînd din luna iulie 2022  este prezentă în raionul Teleneți organizația   People in Need, o  organizație Cehă cu sediul în or. Chișinău, care din  sursele financiare ale Uniunii Europene a acordat un grant Asociației Obștești ”Concordia”. Proiectul se numește  ”Implic-te! Poți fi un creator al schimbării”, fiind  o componentă a proiectului  național ”Consolidarea Rezilienței și coeziunii în rîndul populației vulnerabile pentru a face față crizelor energetice în Moldova,împreună susținem populația vulnerabilă afectată de criza energetică”

Pe perioada de 8 luni echipa AO”Concordia” implicată la implementarea proiectului mai sus menționat  a reușit să acorde suport  cu cărbune ”brichet romănesc”; cărdune ”oreșca” și produse alimentare. Beneficiarii acestui suport au fost:  familiile cu mulți copii cu venituri mici, bătrînii singuratici, invalizii țintuiți la pat. 75 beneficiari au primit cărbune brichet romănesc; 20  au primit cărbune oreșca 103 au beneficiat de produse alimentare, inclusiv au beneficiat de produse alimentare Centrul Raional de Plasament pentru Copii Separați de Părinți  și Bucătăria Gimnaziului Inești.

Denumirea proiectrului pe care îl implementăm, este și o chemare de a ne implica fiecare să venim în ajutor  , doar împreună vom găsi soluții creative și eficiente pentru aproapele tău, care s află în dificultate. 

 Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene. Conținutul acesteia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Împreună susținem populația vulnerabilă afectată de criza energetică”, finanțat de Uniunea Europeană. Conținutul publicației aparține autorului și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.