DISTRIBUIȚI

     În scopul îndeplinirii dispoziției Primului ministru al Republicii Moldova, Pavel FILIP, în perioada 13 martie – 10 aprilie curent, medicii șefi ai Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și Șefii Direcțiilor teritoriale pentru Siguranța Alimentelor vor asigura crearea echipelor comune pentru evaluarea respectării legislației sanitare și siguranța alimentelor în instituțiile de educație timpurie, învățământ primar, gimnazial și liceal.

   În raionul Sângerei, deja s-au întreprins controale inopinate în 43 de blocuri alimentare și sanitare. Echipa formată din medicul șef al Centrului de Sănătate Publică Sângerei (CSP) – Ion BOLBOCEANU, șeful Direcției pentru Siguranța Alimentelor (DRSA) – Valeriu GOLBAN, șeful interimar al Direcției Educație Mihai CURCIUC, reprezentanții administrației publice: președintele raionului – Vasile MARANDIUC și primarul de Sângerei – Gheorghe BRAȘOVSCHI au efectuat inspecții amănunțite, pentru a depista nereguli și a preîntâmpina directorii instituțiilor de rezolvarea lor urgentă.

Aceste revizii a condițiilor în care învață și activează copiii din raion au fost efectuate în scopul determinării celor mai grave încălcări pentru a stabili lacunele din sistem și posibilitățile de a primi proiecte întru dezvoltarea domeniului educativ.

      Majoritatea instituțiilor controlate sunt întreținute într-o stare igienică bună; blocurile alimentare, dar și cele sanitare sunt îngrijite, alimentate la timp cu strictul necesar, iar personalul echipat și instruit după specialitate.

Condiții insalubre de pregătire a mâncării nu s-au depistat, alimentele depozitate erau proaspete, iar meniul copiiilor diversificat în conformitate cu un regim alimentar sănătos și potrivit vârstei acestora.

    Totuși, din lipsa finanțelor, nu toate instituțiile respectă…

continuarea o veți citi în numărul 13 al ziarului din săptămâna aceasta

L. T. „D. CANTEMIR”


CENTRUL „CREDO”


L. T. „M. EMINESCU”


GRĂDINIȚA  NR. 1


GRĂDINIȚA NR. 5


GRĂDINIȚA NR. 6


L. T. „OLIMP”


GRĂDINIȚA DIN SATUL VRĂNEȘTI

Foto: Viorica ALBU