A venit vremea de a scoate în afara timpului partidele pro Putin

A venit vremea de a scoate în afara timpului partidele pro Putin

39
DISTRIBUIȚI

Pe 5 noiembrie curent, urmează să se desfășoare alegeri locale  generale. Electoratului i se mai dă șansa de a alege între trecut și viitor, între  europenizare și … De el depinde și bunăstarea lui.

Războiul din Ucraina declanșat de forțele ruse sunt dovadă grăitoare că la urne trebuie să-și dea votul proeuropenilor. Partidele de stânga înfierează cu mânie proletară democrația europeană, folosindu-se de perceptele marxiste-bolșevice. Ei agită spiritele, declanșând o propagandă acidă împotriva democraților.

Electoratul nostru trebuie să conștientizeze faptul că timpul este ireversibil, că nimic nu mai poate fi cum a fost. Moral, cetățenii  trebuie să nu uite acele  momente de groază pin care le-a fost dat să treacă. Electoratul prin votul său poate să-i aducă pe cei care au dat ordine să treacă la represalii în fața instanțelor de judecată.

Cei care au împlinit vârsta dreptului la vot, pot înclina definitiv balanța de partea partidelor pro europene, chiar dacă unii dintre cei de vârsta a treia îi vor mai vota pe cei din partidele pro ruse.

Cei care aspiră la fotoliile de primari ai comunelor noastre, candidații de pe listele consilierilor raionali și locali din partea partidelor proeuropene trebuie să aibă puterea în a-i convinge pe cei nehotărâți încă să-i voteze, să le dea de înțeles că sunt  hotărâți să-și dea totul pentru ca comunele, orașele și în întregime Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană (UE). Divergențele de opinii trebuie uitate în aceste momente cruciale.

Electoratul nostru nu trebuie să uite îndemnul lui Adrian Păunescu, care a trăit și pătimit pentru Basarabia, scriind acea poezie de inimă: „Basarabia însângerată”. „Ne iartă, Basarabie, ne iartă/ Că nu avem puterea unui gest./Frățește îți întindem mâna moartă/ Și te lăsăm aceluiași arest.”

S-a vărsat prea mult sânge românesc în apele Nistrului și ale Prutului. În luna noiembrie se hotărăște soarta  satelor, raionului, republicii. În numele tuturor morților și al celor fără morminte în Siberii de gheață, prezentul cere electoratului actual rațiune, luciditate. Îndemnul nostru: Mergeți la vot, scoateți-i la 5 noiembrie din casă pe cei nehotărâți și arătați-le Calea Luminii. Drumul tuturor are un singur sens, Europa. A călca șovăielnic, a te opri înseamnă a da câștig de cauză celor care ne-au omorât copiii.

A venit vremea de a scoate în afara timpului partidele pro Putin. De ajuns cu deșertăciunea și minciuna strălucitoarei stelei roșii de pe Kremlin. Nepermis de mult s-a trăit sub cizma înnăclăită de sânge românesc a ocupantului. Destul cu himerele trecutului. E timpul să se arunce de pe umeri povara fricii, a amenințării. Nu mai suntem singuri în acest mileniu. Stimați cetățeni ai raionului Sângerei vă implor, aveți minți limpezi. Votați-i pe cei care au dovedit că le pasă de raionul, comuna, localitatea, de voi… Nu-i lăsați pe farisei să vă încețoșeze mințile cu vorbe fățarnice. Nu-i uitați pe Grigore Vieru, Adrian Păunescu, Leonida Lari…Nu credeți în promisiunile deșarte ale partidelor pro ruse. Ei sunt mai săraci cu duhul decât un bolnav cu mințile rătăcite. Aveți dreptul la propria libertate. Nu uitați câte sacrificii au fost făcute ca noi astăzi să avem dreptul la vot. Nu trebuie să vă îndoiți de cei care vă deschid drumul spre Europa. Nu plecați urechea la vorbele pline de venin ale vânduților pentru arginți. Teroarea istoriei trecutului nu trebuie uitată și din această cauză trebuie să mergeți la vot pentru a vă integra cu toții în UE.

Constantin Bogdan, satul Heciul Vechi