DISTRIBUIȚI

     În perioada 25 – 30 martie curent, preşedintele raionului, Vasili MARANDIUC a întreprins o vizită de serviciu în Polonia şi România şi a participat la Congresul European al Autorităţilor Publice Locale.Vizita a avut loc la propunerea Euroregiunii Siret – Prut – Nistru, împreună cu încă alţi preşedinţi din 10 raioane ale Republicii Moldova.

      Potrivit preşedintelui, scopul viziei a fost „promovarea raioanelor pe care le-am reprezentat fiecare în spaţiul Uniunii Europene, dar şi identificarea de parteneri şi iniţierea de noi proiecte de dezvoltare”.

Amintim că raionul nostru este parte componentă la reţeaua transfrontalieră România – Ucraina – Moldova, prin care se implementează proiectul Parcul Logistic Agroindustrial şi asigură condiţii frigorifice de păstrare a producţiei agricole conform standardelor europene şi deschide calea directă producătorilor autohtoni către piaţa Uniunii Europene, oferă facilităţi de colaborare nemijlocită în scopul vinderii producţiei autohtone pe pieţele externe.

Proiectul în cauză a fost unul din motivele care a determinat echipa executivă a Asociaţiei Euroregiunii Siret – Prut – Nistru, pe directorul executiv Dumitru Tudor JIJIE să includă raionul pentru…

continuarea o veți citi în numărul 16 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: din arhiva personală